Eljárás indult Ukrajnában a Scooter tagjai ellen

Felléptek egy fesztiválon az Oroszország által elcsatolt Krímben, ami az ukránok szerint súlyos bűntett.

MTI
2017. 08. 06. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárást indított Ukrajnában az ügyészség a Scooter német technózenekar tagjai ellen, mert pénteken felléptek egy zenei fesztiválon az Oroszország által elcsatolt Krímben – mondta egy interjúban Ukrajna berlini nagykövete, Andrij Melnik.

A nagykövet a Funke Mediengruppe médiacsoportnak adott interjúban világossá tette, hogy a zenekar súlyos jogi következményekre számíthat. „Ez nem csupán botrányos, ez bűncselekmény” – közölte Melnik. Így folytatta: „ez nem valami apró kihágás, hanem súlyos bűntett, melynek következményei lesznek”.

A Scooter a Szevasztopolhoz tartozó Balaklavában lépett fel a ZBFest nevű zenei rendezvényen. H.P. Baxxter, a zenekar frontembere a múlt hónapban azt mondta: zenélni mennek a Krím félszigetre, nem politizálni. Az ellenük indult eljárást egyelőre nem kommentálták.

Kijev rendszerint kitiltja Ukrajnából azokat, akik jogellenesen látogatnak el az Oroszország által 2014-ben a nemzetközi jog semmibevételével elcsatolt Krímbe, amelyet a nemzetközi közösség továbbra is Ukrajna részének tekint, és elcsatolását semmilyen formában nem ismeri el. Kijev előre figyelmeztette a zenekart, hogy ha a Krímbe látogatnak, akkor Ukrajnában akár nyolcéves börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

A Krím elcsatolása miatt az Európai Unió is szankciókat vezetett be a Krímmel szemben: uniós állampolgárok szinte semmilyen üzleti tevékenységet nem folytathatnak a félszigeten, így a Scooter még Németországban is számíthat következményekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.