Rodrigo Duterte: Öljétek meg az idiótákat!

Újabb botrányt kavaró kijelentést tett a Fülöp-szigeteki elnök.

MN
2017. 08. 28. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb botrányt kavaró kijelentést tett a Fülöp-szigeteki elnök: Rodrigo Duterte azt üzente a rendőrségnek, megölhetik azokat „az idiótákat”, akik erőszakosan ellenállnak a letartóztatás során – írja a The Guardian.

Az államfő Jovie Espenido rendőrségi vezetőhöz intézve szavait kiemelte: a rendőrség kötelessége, hogy megtörje a letartóztatott személy ellenállását. 

Mindez azt követően hangzott el, hogy utcára vonultak a lakosok a kormány, valamint a drogellenes háború ellen tiltakozva, miután egy tizenhét éves fiút rendőrök egy kosárlabdapályáról gyűjtöttek be és lőttek agyon. A fiú egyike volt annak a kilencven embernek, aki az elmúlt egy hétben a Rodrigo Duterte által hirdetett drogháború miatt halt meg.

Tüntetéssé fajult az a megemlékezés is, ahol a korábbi Fülöp-szigeti elnök, Corazón Aquino férjének Benigno Aquinónak harmincnégy évvel ezelőtti meggyilkolására emlékeztek. Itt is a tizenhét éves fiú és a drogháború vált a központi témává.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.