Putyin tudja, hogy ki lesz „a világ ura”

Szerinte hatalmas előnyhöz juthat az az ország, amely elsőségre tesz szert a mesterséges intelligencia kifejlesztése terén.

MTI
2017. 09. 01. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon nem lenne kívánatos, hogy ez a monopólium valakinek a kezében összpontosuljon” – mondta az orosz államfő.

„A mesterséges intelligencia nemcsak Oroszország jövője, hanem az egész emberiség jövője. Kolosszális lehetőségek és nehezen előre jelezhető fenyegetések rejlenek benne” – fogalmazott Putyin. Hangot adott meggyőződésének, miszerint „aki vezetésre tesz szert ezen a területen, az a világ ura lesz”.

Az elnök hangsúlyozta, hogy ha Oroszország élre tör ezen a területen, akkor meg is fogja osztani az egész világgal ezt a technológiát, ahogy ma is megosztja az atomtechnológiát. „De hogy ne álljunk a sor végén, ezen már ma dolgoznunk kell” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin arra is kitért, hogy szerinte a jövő háborúit drónok fogják megvívni és „ha az egyik fél drónjai legyőzik a másikéit, nem marad más választás, mint a megadás”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.