Ezt az illegális migránst nem állítja meg semmilyen kerítés

Egy vadon élő ázsiai elefánt döntött úgy, hogy átruccan kicsit Kínából Laoszba, pont a határátkelőnél.

MN
2018. 01. 28. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi határsértést rögzítettek a térfigyelő kamerák a Kína és Laosz közti Csahe határátkelőnél szombaton hajnalban: egy vad elefánt döntött úgy, hogy az államhatárokat semmibe véve átruccan kicsit Laoszba – számol be az Euronews honlapja. Az elefánt komótosan sétált, a sorompót pedig egyszerűen átlépte.

A meglepett őrök meg sem kísérelték megállítani, bár a laoszi katonák a keresésére indultak, illetve riasztották a környékbeli falvakat. Mint kiderül, erre nem volt szükség, ugyanis az állat két órával később önként visszatért kínai területre, ezúttal egyszerűen megkerülve a sorompót.

Bár nagyon veszélyeztetettek, Kína déli, Jünnan nevű tartományában még él 300 vad elefánt az erdőben. Ilyenkor télen szárazabb az idő, így kevesebb eleséget találnak az erdőben, és viszonylag gyakran belátogatnak a falvakba, hátha ott találnak ennivalót. A helyi határőrök azt mondták, fel vannak készülve az elefántokra, így nem esik senkinek bántódása. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.