Bajtársaik lőttek agyon négy katonát egy újoncavatáson Kelet-Ukrajnában

A tragédiába torkolló lövöldözés Mariupoltól tíz kilométerre történt.

MTI
2018. 02. 15. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajtársaik lőttek agyon négy ukrán katonát a kelet-ukrajnai konfliktus térségében egy újoncavató szertartás során – közölték csütörtökön helyi tisztségviselők.

A két katonát, akit szándékos emberöléssel gyanúsítanak, őrizetbe vették.

Az áldozatok a haditengerészet tagjai voltak. Holttestükre abban a házban találtak rá, ahol ideiglenesen laktak – közölte az ukrán hadsereg egy szóvivője.

Larisza Szarhan, az államügyészség szóvivője a Facebookon azt írta, hogy a lövöldözés a Mariupoltól 10 kilométerre található Sirokine falu közelében történt.

Az ukrán hadsereg legalább 2750 tagja vesztette életét a kormányerők és a Moszkva támogatását élvező felkelők közötti összecsapásokban az ország keleti részén 2014 áprilisa óta – mondta Petro Porosenko ukrán elnök. A konfliktus négy éve alatt összesen több mint tízezer ember halt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.