Jó ötletei vannak a magyar professzornak, hogyan fékezhetnénk a migrációt

Az áradatot kiindulási helyén, oktatással lehetne megállítani Kanizsay Endre szerint. Nagyon keveset tudnak a magyarok Afrikáról.

Kovacsik Ágnes
2018. 02. 08. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdaság a kulcs, megfelelő oktatással afrikaiak millióit lehetne helyben maradásra bírni. Kanizsay Endre professzor hosszú éveket töltött az ENSZ megbízásából a fekete kontinensen, főként Szudánban. Állítja, a migráció megállítható, ha van rá szándék és elegendő szaktudás. A megoldást azonban helyben, a kibocsátó országokban kell megtalálni, oda kell menni. Mi, magyarok szerinte nagyon keveset tudunk Afrikáról, és nem aknáztuk ki a régi időkben gyökerező jó személyes és szakmai kapcsolatokat. 

Nézze meg videónkat!

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.