Leszedték a szírek az izraeli vadászgépet

Iráni érdekeltségeket vett célba az F-16-os, ez lett a veszte.

MN
2018. 02. 10. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földhöz csapódott és megsemmisült egy izraeli vadászgép, miután légicsapásokat hajtott végre szíriai területen. Célpontjai iráni érdekeltségek voltak, de a légelhárítás leszedte, mielőtt biztonságban visszatérhetett volna bázisára. A BBC beszámolója szerint a két pilóta katapultált, földet is ért Észak-Izraelben, sérülésik miatt kórházba vitték őket.

A zsidó állam rendszeresen támad szíriai célpontokat, de ez az első alkalom – legalábbis más esetről nincs információ –, hogy vadászgépet veszítsen. 

Az izraeli védelmi erők tájékoztatása szerint összesen tizenkét célpontot támadott a gép a végzete előtt, hozzátéve, hogy ezt megelőzően egy izraeli harci helikopter iráni légieszközt, (minden bizonnyal drónt) semmisített meg.  

Izrael utoljára 2006-ban veszített el harci gépet, akkor a libanoni Hezbollah lőtte le az egyik helikopterüket, melynek öt fős személyzete életét vesztette. 

Idén február 3-án egy orosz Szu–25-ös harci repülőgépet lőttek le Észak-Szíriában, a lázadók ellenőrizte terület felett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.