Az amerikai szenátus megszavazta Trump jelöltjét a környezetvédelmi hivatal élére

AZ amerikai szenátus megszavazta csütörtök délután Donald Trump elnök jelöltjét, Andrew Wheeler lobbistát a környezetvédelmi hivatal (EPA) élére.

Forrás: MTI2019. 02. 28. 23:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szenátus 52:47 arányban támogatta a jelöltet, aki a Barack Obama kormányzata idején hozott környezetvédelmi intézkedések leállításán dolgozik.

Andrew Wheeler az előző vezető, Scott Pruitt tavaly júliusi távozása óta ügyvezető igazgatója a környezetvédelmi hivatalnak.

Karrierjét is az EPA-ban kezdte még az 1990-es évek elején, aztán a kongresszusban dolgozott, majd energetikai lobbista volt. A Trump-kormányzat idején került vissza a környezetvédelmi hivatalhoz.

A republikánusok dicsérik a szabályzók lazítását célzó politikáját, a demokrata párti politikusok elsősorban azért bírálják őt, mert habozott intézkedéseket hozni a globális klímaváltozás hatásainak enyhítése érdekében.

Januári szenátusi meghallgatása során Wheeler hangsúlyozta, hogy tucatnyi korábbi környezetvédelmi intézkedés megsemmisítését kezdeményezte, és kinevezése esetén ezt a politikát kívánja folytatni. „Deregulációs politikájával a Trump-kormány bebizonyította, hogy a szövetségi szabályzók nem szükségszerűen segítik elő a környezetvédelem ügyét” – fogalmazott a meghallgatáson Wheeler.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.