Ballisztikus rakétát indíthatott Irán műholdfelvételek szerint

Műholdfelvételek alapján gyanítható, hogy Irán ballisztikus rakétát bocsátott fel, amely atomfegyver továbbítására is alkalmas – állítja egy amerikai megfigyelőközpont.

Forrás: MTI2019. 02. 07. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A coloradói székhelyű DigitalGlobe csütörtökön közzétett felvételein olyan rakéta látható, amely Iránban a Khomeini Imám űrközpontból emelkedett kedden a magasba, és amelynek indítóállásán égésnyomok utalnak a felbocsátásra.

Iráni részről egyelőre hallgatnak, de már korábban is előfordult, hogy csak később tudósított az ország sajtója hasonló eseményről.

Az Egyesült Államok azt állítja, a rakétaindítás sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának azon határozatát, amely felszólítja Iránt, hogy ne foglalkozzon semmi olyasmivel, aminek köze lehet nukleáris fegyverek hordozására alkalmas ballisztikus rakétákhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.