Dermesztő jövő: Klónozott kutyák őrizhetik a rendet

Szép új világ.

2019. 03. 22. 15:58
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrkutyát klónoztak tudósok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban egy program keretében. A tudósok által „a rendőrkutyák Sherlock Holmesaként” jellemzett, Kunhszün (Kunxun) névre keresztelt kutyát egy kábítószerkereső kutyából klónozta a pekingi székhelyű, Sinogene nevű biotechnológiai vállalat és a jünnani agrártudományi egyetem a közbiztonsági egyetem támogatásával – számolt be a Global Times kínai állami lap.

A kísérlettől azt remélik, hogy tömeges elterjedésével segíthet csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit.

A kutyaklónozás egyébként nem új keletű, hiszen a világ első klónozott kutyáját dél-koreai tudósok hozták létre még 2005-ben, de maga a klónozás története még 1996 előtt elkezdődött. Ugye emlékszünk még Dollyra a bárányra, a világ első, testi sejtből klónozott emlősére? Nos, azóta eltelt 23 év.

Az ember ilyenkor óhatatlanul összerezzen: tegnap Dolly a bárány, ma az ember legjobb barátja, holnap pedig...

Félelmetes, még a gondolatkísérlet is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.