Kim Dzsong Un kész harmadszor is találkozni Trumppal

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton bejelentette, hogy kész harmadszor is találkozni Donald Trump amerikai elnökkel.

Forrás: MTI2019. 04. 13. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim a parlament ülésén közölte, hogy hajlandó a találkozóra, ha az Egyesült Államok kölcsönösen elfogadható feltételekkel áll elő egy megállapodás megkötéséhez.

Felszólalásában a legutóbbi, februári, második észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó kudarcáért az Egyesült Államokat hibáztatta egyoldalú követeléseiért. Hozzátette ugyanakkor, hogy személyes kapcsolata Trumppal jó maradt.

Az Egyesült Államok a februári kudarcért ugyanakkor Észak-Koreát okolta, amiért az ellene érvényen lévő nemzetközi szankciók könnyítéséért cserébe csak korlátozott katonai leszerelést ajánlott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.