Pandaarc-felismerő applikációt alkottak Kínában

Forrás: MTI2019. 05. 17. 23:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pandaarc-felismerő applikációt alkottak Kínában: a telefonos alkalmazás a vadőröket segítheti abban, hogy egyértelműen azonosítsák a vadon élő állatokat – közölte pénteken a Hszinhua állami hírügynökség.

Elkészítéséhez egy 120 ezer képet és 10 ezer videofelvételt tömörítő adatbankot használtak fel.

„Az applikáció és az óriáspandákról készített adatbank abban segít, hogy pontosabb információkat kapjunk a vadon élő pandák koráról, születésükről, halálukról, nemi arányaikról és elterjedésükről” – mondta Cseng Pent, az állami pandakutató intézet munkatársa.

Hozzátette, általában nagyon nehéz figyelemmel követni az állatokat, mert gyakran visszavonulnak a hegyekbe.

„Az alkalmazás határozottan segíteni fog minket a pandavédelem hatékonyságának fokozásában és az állatok kezelésében” – mondta a szakértő.

Az óriáspandák a világ leginkább veszélyeztetett állatai és csak Kínában élnek szabadon. Az 1800 állat 80 százaléka Szecsuánban él, a többi Senhszi és Gansu tartományban. Fogságban novemberi adatok szerint 548 egyed él világszerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.