Berlin új mentőakciót szorgalmaz

Munkatársunktól
2019. 07. 09. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új nemzetközi mentőakció életre hívását szorgalmazza Gerd Müller, a német kormány fejlesztési minisztere a menekültek megsegítésére – derül ki a Neue Osnabrücker Zeitungban megjelent interjúból. Müller szerint Brüsszelnek azonnal intézkednie kell.

– Azt akarjuk, hogy a Földközi-tenger a holtak tengere legyen, míg mi elfordítjuk a fejünket? – fogalmazott a bajor politikus. A Sophia uniós művelet célja az embercsempészet felszámolása, de az EU úgy döntött, leállítja a tengeri járőrözést, és már csak a repülők pásztázzák a Földközi-tengert.

A menedékkérők fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a civil mentőhajók előtt. Michael Roth német külügyi államtitkár tegnap azt mondta: nem tartja elképzelhetőnek, hogy a menekültelosztásra az összes tagállam bevonásával szülessen megoldás.

– A migránsok a globális társadalom összes kirekesztettjének jelképei – mondta szintén tegnap Ferenc pápa, aki szerint „a leggyengébbeket és a legsérülékenyebbeket segíteni kell”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.