Mintegy százötven migráns halhatott meg egy balesetben a Földközi-tengeren

Felborult egy migránsokat szállító bárka a Földközi-tengeren a líbiai partok közelében csütörtökön, a halálos áldozatok számát a különböző források száz és százötven közé teszik.

Forrás: MTI2019. 07. 25. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint mintegy százötven ember halhatott meg a szerencsétlenség következtében. A líbiai haditengerészet legkevesebb 116 eltűntről tud. A hírek szerint nagyjából további 130-150 embert sikerült kimenteni a baleset után, őket visszaszállítják Líbiába.

Az IOM adatai szerint idén több mint 680 ember fulladt a Földközi-tengerbe, miközben megkísérelte az átkelést Észak-Afrikából Európába. Több mint 3700 illegális bevándorlót sikerült feltartóztatni, őket líbiai gyűjtőtáborokba szállították.

Az UNHCR és más ENSZ-szervezetek több alkalommal követelték, hogy a tengeri szerencsétlenségek túlélőit ne szállítsák vissza Líbiába, ahol a kimentett migránsokat embertelen körülmények között tartják fogva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.