A demokraták túlságosan balra tolódtak?

Magyar Nemzet
2019. 08. 01. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségbiztosítás, a rasszizmus és a fegyverviselés volt tíz amerikai demokrata párti elnökjelölt-aspiráns kedd esti detroiti vitájának fő témája – jelentette az MTI. A The New York Times című lap kimutatása szerint a legtöbbet Elizabeth Warren massachusettsi szenátor és Bernie Sanders vermonti szenátor beszélt.

Az elemzők már a vita előtt is a demokrata párti tábor két progresszív politikusának összecsapását várták. Az elnökjelölt-aspiránsok alapvető kérdésekben egyetértettek, de a részletekben nem. Elizabeth Warren szenátor például a vita egy pontján azt hangoztatta, hogy a fehér felsőbbrendűségen alapuló fajgyűlöletet terrorizmusnak kell minősíteni. A szabad fegyvervásárlás korlátozása kapcsán Amy Klobuchar minnesotai szenátor kiemelte, vissza kell szorítani az Országos Fegyverszövetség és a nagy fegyverlobbisták hatalmát és pénzbőségét.

Amikor Sanders és Warren az egészségbiztosítás általánossá tétele mellett érvelt, a mérsékeltként számontartott John Delaney marylandi politikus félbeszakította Warrent, és odavágta: „Ez a tündérmesék gazdaságpolitikája.” Steve Bullock montanai kormányzó arra figyelmeztetett, hogy az ingyenes egészségügyi ellátással, ingyenes felsőoktatással kampányoló demokraták túlságosan balra viszik a pártot.

A következő tíz demokrata párti elnökjelölt-aspiráns vitáját a tervek szerint, tegnapi lapzártánk után tartották meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.