Pakisztán kormányfője fontolóra vette, hogy lezárja légterét India előtt

Pakisztán kormányfője, Imran Hán fontolóra vette, hogy teljesen lezárja légterét India előtt, és nem engedi át területén az indiai árukat Afganisztán felé – adta hírül Twitter-bejegyzésben az ország tudomány- és technológiaügyi minisztere.

Forrás: MTI2019. 08. 27. 23:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Narendra Modi (az indiai kormányfő) kezdte, mi befejezzük!” – fogadkozott az üzenet írója anélkül, hogy kitért volna a tervezett lépések okára.

Pakisztán februárban lezárta légterét India előtt, mert támadás ért egy pakisztáni támaszpontú fegyveres csapatot Kasmír India uralta részén, ezután pedig a két ország kölcsönösen légi támadásokat intézett a másik ellen. Július közepén azonban Pakisztán újra megnyitotta légterét India előtt.

A Reuters brit hírügynökség – a tervezett pakisztáni lépés okát sejtetőn – megjegyzi: India kormánya augusztus 5-én bejelentette, hogy visszavonja a muszlim többségű Dzsammu és Kasmír állam különleges alkotmányos státusát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.