időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Hétfőn folytatódik a biztosjelöltek drámája

Judi Tamara (Brüsszel)
2019.09.26. 21:40

Hétfő délelőtt újra az elgáncsolt biztosjelöltek – így Trócsányi László – ügyét veszi terítékre az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI), miután David Sassoli EP-elnök több konkrétumot vár a testülettől. Sassoli csütörtök délután egyeztetett Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnökkel.

Az EP szóvivője szerint most azt várják a JURI-tól, hogy javasoljon megoldási módot a megállapított összeférhetetlenség orvoslására, vagy egyértelműen mondja ki, hogy a román és a magyar jelölt nem képes a biztosi feladatok ellátására.

Úgy tudjuk: a JURI hétfőn nem hallgatja meg Trócsányit és Rovana Plumbot, és újra sem fog szavazni az érdekeltségeikről.

A Financial Times nemrég arról írt, hogy terítéken lehet egy újabb voksolás, miután Trócsányit mindössze tizenegy szavazattal, kilenc voks ellenében gáncsolták el.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a magyar biztosjelölt politikailag motiváltnak nevezte a döntést, és jogi lépéseket ígért.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.