A világ lakosságának mintegy 3,5 százaléka nem a saját hazájában él

Világszerte mintegy 272 millió ember nem a saját hazájában él és dolgozik, ez a globális lakosság hozzávetőleg 3,5 százaléka – ismertette a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerdán Genfben közzétett éves jelentésében.

Forrás: MTI2019. 11. 27. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú távú trendet tekintve az ezredfordulóhoz képest a migránsok száma csaknem 120 millióval gyarapodott. A majdnem 500 oldalas jelentésben az IOM rávilágított, hogy a migránsok kétharmada munkalehetőséget keresve hagyta el hazáját. A szervezet felhívta a figyelmet, hogy a mostani számok már meg is haladták a 2050-re vonatkozó korábbi előrejelzéseket.

„Mindez azt mutatja, hogy a nemzetközi migráció terjedelme és gyorsasága – mint ismeretes – nehezen felmérhető” – olvasható a dokumentumban.

A migránsok származási országai közül továbbra is India vezet. A fő migrációs célpont pedig az Egyesült Államok. Az IOM adatai szerint a bevándorlók 689 milliárd dollár (210 ezer milliárd forint) összegben utaltak át pénzt származási országaikba.

A szervezet jelentésében kiemelte azt is, hogy a konfliktusok és üldöztetés elől külföldre menekülő emberek száma világszerte 25,9 millió fő. 41,3 millió ember viszont saját hazájában volt kénytelen konfliktusok miatt elhagyni otthonát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.