Felgyújtott egy városházát és az ENSZ békefenntartóira támadt a lakosság Kongóban

Forrás: MTI2019. 11. 26. 8:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felgyújtott egy kerületi városházát és az ENSZ békefenntartóira támadt hétfőn keserű dühében a lakosság a Kongói Demokratikus Köztársaság Beni nevű városában, miután előző éjjel fegyveres felkelők megöltek nyolc embert és elraboltak további kilencet újabb támadásuk során.

A 230 ezer lélekszámú város lakosai tömegbe verődve tiltakoztak már napok óta az ENSZ helyi támaszpontjánál amiatt, hogy fegyveresek rendszeresen rájuk támadnak, ám ők nem kapnak hathatós védelmet, és így felesleges a békefenntartók jelenléte. Hétfőre virradón az újabb támadás azután úgy feltüzelte a demonstrálókat, hogy felgyújtották a városházát és az ENSZ erőinek több járművét.

Az ENSZ misszió azzal magyarázza tétlenségét, hogy nem hajthat végre önhatalmúlag akciókat olyan területen, amelyen Kongó hadserege aktív, és nem kapcsolódhat be a hadsereg akcióiba, ha nem kérik erre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.