A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i újévi ünnepségének középpontjába

A klímaváltozás elleni küzdelem erőfeszítéseit állítják idén a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába, természettudományokat oktató tanárok és diákok fogják megnyomni a híres kristálygömb gombját, és visszaszámolni az új évre.

Forrás: MTI2019. 12. 29. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az új év kezdeten visszatekintünk és elgondolkodunk az elmúlt év meghatározó témáiról, és reményt, ösztönzést keresve előre tekintünk” – közölte Tim Tompkins, a Times Square Szövetség elnöke a tervek ismertetésekor.

„A meghívott vendégek azon dolgoznak, hogy ezt a globális problémát a tudomány segítségével megoldják” – tette hozzá.

Köztük van Jared Fox, egy washingtoni iskola oktatója és két diákja, akik a tiszta levegőéért és a környezet zöldítéséért dolgoznak. Egy bronxi iskola képviselői adománygyűjtő sétákat szerveznek olyan térségek megsegítésére, ahol nincs tiszta víz.

A fiatal klímaaktivisták tevékenysége idén került előtérbe a diákok világméretű klímasztrájkjaival. 2019 azonban csalódást is jelentett számukra, mivel a Trump-kormányzat elindította az Egyesült Államok kivonulásának folyamatát a párizsi klímaegyezményből.

Az idei Times Square-i szilveszteri partin olyan előadók és együttesek szórakoztatják majd a közönséget, mint Post Malone, a BTS k-popegyüttes, Sam Hunt countryzenész és Alanis Morissette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.