időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Hidvéghi Balázs: A jogállamiságról szóló párbeszéd nem nélkülözheti az objektivitást

Magyar Nemzet Online
2020.01.21. 15:30

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő is felszólalt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság (LIBE) ülésén, ahol többek között a jogállamiság kérdése került ismét terítékre. Ennek kapcsán az objektivitást hiányolta a képviselő, aki egy kérdést is megfogalmazott az ülésen. 

Az ülésen Didier Reynders igazságügyi EU-biztos bevezetőjét követően kaptak lehetőséget a képviselők arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.

A LIBE-ülésen Hidvéghi Balázs is felszólalt.

– Amikor a jogállamiságról beszélünk, egyértelmű hogy a demokráciák és az Európai Uniónak is sarokkövéről van szó. Nagyon fontos az, hogy ne alkalmazzunk kettős mércét, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk mindenki számára. Itt most nem politikai kampányokra van szükség – kezdte felszólalásában a Fidesz képviselője.

– A mi kritikánk a dolgok eddigi működésével kapcsolatban éppen az objektivitás hiányára mutat rá. Itt ideológiai okoknál fogva vezérelt gyakorlatról is beszámolhatunk, ami nemcsak a jogállamisággal ellentétes, hanem az EU alapelveivel is. Timmermans biztos korábbi tevékenysége is inkább partizán politizálásként aposztrofálható – tette hozzá.

– Ön mit fog tenni annak érdekében, hogy az objektivitás kulcsfontosságú része legyen a jogállamiságról való párbeszédnek? – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, aki hozzátette: elvárható lenne, hogy ne politikai kampányokon, hanem tényeken alapuljanak azok információk, amelyekkel a jogállamiság kérdését tárgyalják.

Hidvéghi Balázs a Facebook-oldalán számolt be az ülésről, kiemelve, hogy amint nem Magyarország a téma, az ellenzéki Donáth Annának már nem volt annyira fontos a jelenlét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.