Menedékhely lett a riói karnevál egyik jeles helyszínéből

Forrás: MTI2020. 03. 31. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menedékké alakították át a riói karnevál szambaversenyeinek világhírű helyszínét, a Sambadrome-ot, ahol a koronavírus-járvány terjedésével szemben legvédtelenebbeket helyezik el.

A Sambadrome-ba hétfőn érkeztek az első hajléktalanok, a riói városvezetés elsőként az időseket, a várandós és gyerekes anyákat fogadta. A karneváli forgatag helyszíne nem az egyetlen rendezvényközpont Brazíliában, amelyet az új koronavírus okozta világjárvány miatt átalakítottak, a szomszédos Argentína ugyanígy hasznosítja a tágas épületeket, hajléktalanokat szállásol el bennük.

A lelátók alatti három tanteremből tisztára takarított, jól szellőző hálótermeket alakítottak ki, hatvan ágyat már hétfőn elfoglaltak. A hatóság négyszázra tervezni növelni a számukat.

A szociális munkások megvizsgálják a beköltözőket, mutatnak-e tüneteket. Ha betegek, egészségügyi intézménybe irányítják őket.

„Aki elfogadja, ezeken a szállásokon védelmet kap a járvány elől. Ők a népesség legsebezhetőbb része” – mondta el az AP hírügynökségnek Jucelia Oliveira Freitas, az önkormányzat szociális szakembere.

A hajléktalanoknak kialakított menedékekkel a járvány terjedését akarják megállítani Rio államban. A városban több mint 500 az igazolt esetek száma, ez a második legmagasabb a brazil városok között Sao Paulo után. Brazíliában keddig 4661 esetet regisztráltak, 165-en haltak meg, 127-en gyógyultak fel az amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem adatai alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.