Migránsokkal teli tankhajó érkezett Kéosz partjára

Az embercsempészek csak ritkán használnak teherhajókat vagy tankereket, hogy görög területre juttassák az illegális bevándorlókat.

Forrás: MTI2020. 03. 16. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tankhajó 190 illegális bevándorlóval a fedélzetén partra futott a Kükládok görög szigetcsoporthoz tartozó Kéosz partján – közölte a görög parti őrség hétfőn.

A hajó egy hullámtörőnek futott a kora reggeli órákban orkánszerű széllökések közepette a viharos tengeren. Az utasoknak saját erőből sikerült elhagyni a fedélzetet. Ideiglenesen egy helyi szállodában helyezték el őket.

Egyelőre nincsenek további értesülések a tanker indulási helyét és tervezett úti célját illetően.

A török partokról induló menedékkérők ezrei érkeztek eddig az égei-tengeri szigetekre vagy Ciprusra. Legtöbbször gumicsónakokkal vagy bárkákkal kelnek át a Földközi-tengeren, s bár már volt rá példa, az embercsempészek csak ritkán használnak teherhajókat vagy tankereket, hogy görög területre juttassák az illegális bevándorlókat.

Kéosz a Kükládok szigetcsoport Athénhoz legközelebb fekvő tagja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.