Több száz méter magasságban várja a látogatókat New York új kilátója

Forrás: MTI2020. 03. 12. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati világ legmagasabban fekvő, nyilvánosan látogatható fedetlen kilátóteraszát adták át szerdán New Yorkban.

A The Edge nevű új turisztikai célpont a 30 Hudson Yards nevű felhűkarcoló 100. emeletén, 345 méteres magasságban várja a látogatókat. Az üvegfallal körülvett és egy helyen üvegpadozatú terasz gyakorlatilag a levegőben van, ami olyan érzést ad, mintha az égben lebegne, olyan 360 fokos kilátással, amelyet sehol máshol nem tapasztalhat az ember – hirdették a megnyitó előtt az üzemeltetők.

Az újszerű kilátó iránti érdeklődés még a látványos panorámához szokott New York-iak körében is hatalmas. Nagy arányban vásárolták meg előre a 36 dollárba (10800 forintba) kerülő jegyeket. A koronavírus miatt azonban egyelőre korlátozzák a látogatók számát.

Turisták a 30 Hudson Yards New York-i felhőkarcoló 100. emeletén
Fotó: MTI/AP/Kevin Hagen

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.