A politikai korrektség jegyében nemcsak a nők menstruálhatnak

Érdekes levél látott napvilágot, amiben a polgármester a menstruációs higiénia napját ünnepelte. Arra azonban különösen vigyázott, hogy ne legyen kirekesztő, így nem csak menstruáló nőkről írt, hanem menstruáló személyekről. Rájuk pedig kitalált egy külön elnevezést is: menstruátorok.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 31. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár fontos felhívni a figyelmet a menstruáció nehézségeire, John Tory torontói polgármester ezúttal némileg eltúlozta a dolgokat. Egy általa, a menstruációs higiénia napjára írt levélben ugyanis bár több bekezdést is írt a női havibajról, azt a szót egyszer sem írta le, hogy nő vagy nők, miközben köztudottan ők azok, akik menstruálnak.

A polgármester helyette csak úgy fogalmaz, hogy menstruáló emberek, mindezt persze a politikai korrektség jegyében, hogy meg ne sértsen senkit. Az eset ráadásul azért is érdekes, mert magát a menstruációs higiénia napját már évek óta ünnepli a WASH United, amely az ENSZ-szel áll partnerségben, és még ők is úgy hivatkoznak a menstruációra, mint ami a nőket és lányokat érinti.

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy John Tory egy új kifejezéssel állt elő a menstruáló személyekre, levelében ugyanis menstruátoroknak hívja őket. Ez nem nyerte el a nők tetszését, akik ennek hangot is adtak a közösségi médiában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.