Egy óceánjárón öngyilkos lett egy magyar az Atlanti-óceánon

A karantén nyomán lesújt a depresszió, írta egy munkatársa a Carnival Breeze hajó fedélzetén.

Magyar Nemzet
2020. 05. 10. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkezével vetett véget életének az Atlanti-óceán közepén egy magyar állampolgár a Carnival Breeze óceánjáró hajón, amely a járvány miatt hetekig vesztegelt a Bahamáknál, mielőtt nemrégiben visszaindult volna Angliába 1300 emberrel fedélzetén – adta hírül egy hajózási szakportál. A Magyar Nemzet megkeresésére a hajót üzemeltető cég megerősítette, hogy egy férfi „csapattársuk”, aki már vendégként utazott a hajón, sajnálatos módon meghalt hazafelé Európába. Siettek leszögezni, hogy halála nem köthető a Covid-19-hez, a hozzátartozókra való tekintettel ugyanakkor részletesebb felvilágosítást nem adtak. Mély szomorúságukat és együttérzésüket fejezték ki a tragédia miatt. Tájékoztatásuk szerint a hajó éppen úton van az angliai Southamptonba és más európai városokba. Arra viszont nem válaszoltak, hogy mi ilyenkor a bevett protokoll a holttest hazaszállítására, ahogy arra sem, milyen óvintézkedéseket tettek munkatársaik fizika és pszichikai épségének megőrzésének érdekében.

A névtelenül nyilatkozó munkatársak megrendülten arról számoltak be, hogy magyar munkatársuk holttestére a kabinjában találtak rá. Az öngyilkosság tényét állítólag a kapitány is megerősítette. Elmondásuk szerint nem észleltek semmilyen furcsát viselkedésében, amikor utoljára, egy karanténbeszélgetésen látták még szerdán. „A hajón töltött hosszú elkülönítés után keményen lesújt ránk a depresszió” – írta le a hangulatot az egyik munkatársa. Egy másik nyilatkozó szerint a hajó vezetése nem adott tájékoztatást arról, mire számíthatnak, ezért unalommal, stresszel, bizonytalansággal és zavarodottsággal vegyes érzések uralkodtak rajtuk.

Egy másik portál a 29 esztendős Sz. J.-ként azonosította az elhunytat, aki három éve dolgozott kirándulás szervezőként az óceánjárón. A lap úgy tudja, már a családot is értesítették a tragédiáról.

„Egy barát és egy kolléga elvesztése szörnyen nehéz tapasztalat, és mindannyiunkat megvisel ez a szörnyű tragédia, különösen mivel tudjuk, hogy a legénységet már csak napok választják el attól, hogy újra együtt legyenek családjaikkal és szeretteikkel” – írják a történtekről.

Felidéztek egy múlt heti esetet is, amikor egy 27 esztendős lengyel a tengerbe vetette magát egy hajóról Görögország partjainál. Görög lapértesülések szerint 48 óra is eltelt, mire észrevették, hogy a férfi nincs a fedélzeten. Amikor pedig visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, kiderült, hogy szándékosan ugorhatott a tengerbe. Azóta sem találtak rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.