időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Elismerte a politikus, hogy eladta a lelkét Sorosnak

Forrás: V4NA
2020.05.11. 09:44
Elismerte a politikus, hogy eladta a lelkét Sorosnak

Az összes Soros által pénzelt csoport az enyém, jelentette ki a baloldali politikus, aki most kiszivárgott hangfelvételeken több súlyos dolgot is bevall. Beszél arról, hogy milyen befolyása volt az ügyészségre, és hogy milyen zsarolási botrányokba keveredett

Az Infomax, amely számos jelentést tett közzé Zoran Zaev volt baloldali észak-macedón miniszterelnök bűnügyi kapcsolatairól, és amelyek főszerkesztője, Aleksandar Mitovski éppen ezért nemrégiben felfüggesztett börtönbüntetést kapott, azt állította, hogy a felvételeket egy informátor adta át nekik, és még egyéb érdekesség is napvilágot fog látni, írja a Repbulika.

Zaev és társa beszélgetését, akinek személyazonosságát nem fogják nyilvánosságra hozni, egy étteremben vették fel, adták hírül.

Az egyik felvételen Zaevet arról kérdezi beszélgetőpartnere, hogy miért adott hangszalagot a szkopjei piti bűnözőnek, Zahir Bekiri alias Causnak, akit olyan hamis dokumentumok előállítása miatt tartóztattak le, amelyeket éppen Zaev pártja, a Szociáldemokrata Unió használt fel a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet (VMRO) tisztviselőinek lejáratására. A hatóságok Caus letartóztatása során olyan hangfelvételeket találtak meg, melyekről Zaev azt állította, hogy biztonságban vannak a pártjánál, de végül a Különleges Ügyészségi Hivatal birtokába kerültek. Amikor Zaev arról beszél, hogy milyen befolyással bír a Különleges Ügyészségi Hivatalra és annak Katica Janeva által vezetett pártoskodó vizsgálódásaira, megkérdezik tőle, hogy Janeva miért szaglászik Jordan Orce Kamcev üzletember után. Válaszul Zaev egy obszcén jelzővel illeti az üzletembert. Kamcevről kiderült ugyanis, hogy felvette a közte és Janeva segédei, többek között a Boki 13 néven ismerté vált Bojan Jovanovski között elhangzott beszélgetéseket. Így került napvilágra az is, hogy a pénzmosási botrányba keveredett Kamcevtől kenőpénzt csaltak ki, hogy cserébe Janeva szabotálja az ellene zajló nyomozást. A felvétel nyilvánosságra hozatalának köszönhetően viszont Janevát letartóztatták, a Különleges Ügyészi Hivatalt felszámolták, a hatalmas zsaroló botrány pedig egyre inkább Zaev felé terelődött.

Végül, a beszélgetés a 2015-ös „polgári tiltakozások” megvitatására terelődik, amelyeket a Szociáldemokrata Unió támogatott, és ahol az emberek egyértelműen kinyilvánították felháborodásukat a Zaev által kiadott felvételek hallatán. Zaev ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy „azok a civil szervezetek, amelyeket Soros finanszíroz, a hallgatói parlament, az mind az enyém.” Ezzel bizonyosságot nyert, hogy a tüntetőket külső pártok, elsősorban a Soros György által vezetett Nyílt Társadalom Alapítvány fizette, hogy elősegítsék a VMRO-DPMNE vezette kormány bukását.

A teljes tartalom és a további hangfelvételek IDE kattintva érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.