Lejáratókampány indult a Bident zaklatással vádoló nő ellen

Az amerikai politikus tagadja az ellene felhozott szexuális zaklatás vádját.

Magyar Nemzet
2020. 05. 03. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen elképesztő a Demokraták álszentsége, amikor arról beszélnek, milyen fontos az, hogy a nők biztonságban elmondhassák a történeteiket – nyilatkozott a Fox News amerikai hírcsatornának Joe Biden elnökjelölt-várományost szexuális zaklatással vádoló Tara Reade.

A jelenleg 56 éves Tara Reade azzal vádolja az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltjét, hogy 1993-ban a szenátus folyosóján erőszakoskodott vele, s amikor később szót emelt ez ellen, kirúgták az állásából. Reade több médiumnak is nyilatkozott erről, most pedig arról beszélt, hogy átfogó kampány indult a lejáratására.

– Ijesztő hangüzeneteket kapok, online zaklatnak engem és a családomat – nyilatkozta a hírcsatornának Reade. Elmondta, hogy a közösségi oldalakon álfelhasználók fenyegetik, illetve az ő nevével létrehozott profilok a nevében terjesztenek hamis híreket. Számos fenyegető üzenetet kap, de nyilvánosan támadják őt Biden támogatói is.

– Vajon ezek az emberek fanatikus támogatók? Mert ha igen, az sokat elmond a Demokrata Pártról – folytatta Reade. A reflektorfénybe került nő szerint az ellene indított kommunikációs hadjárat azért is káros, mert megfélemlíti azokat a társait, akiket szintén szexuális bántalmazás ért. – Az, hogy Joe Biden szexuálisan bántalmazott, fájdalmas számomra. Azonban az, hogy a magukat a támogatóinak nevező emberek fenyegetnek engem és a családomat, az nem csak felháborító. Az ijesztő – tette hozzá Reade.

Biden pénteken reagált először személyesen az ellene felhozott vádakra. A MSNBC hírműsorának adott interjúban tagadta, hogy Readet szexuálisan zaklatta volna, majd erről egy közleményt is kiadott. – Nem, ez nem igaz, egyértelműen kijelentem, hogy ez soha, de soha nem történt meg – állította az MSNBC reggeli magazinműsorában az amerikai politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.