Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Cseh Katalin most Merkel előtt feketítette be hazáját

A Momentum képviselője az EU-s forrásokat közvetlenül az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek juttatná.

Forrás: 888.hu2020. 07. 09. 20:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum EP-képviselője egy Facebook-oldalára feltöltött videóban mondta el már-már szokásos monológját a magyar jogállamiságról, miközben mondandóját csak csúsztatásokkal támasztotta alá – írja cikkében a 888.hu portál.

Az Európai Tanács soros elnökségét vezető német kancellár, Angela Merkel a plenáris ülésen vázolta fel a képviselőknek a német elnökségi ciklus prioritásait. Az ülésen többek között szó esett a magyar jogállamiság helyzetéről is, és Cseh Katalin erre úgy reagált, hogy szerinte a magyar jogállamiság válsága kritikus szakaszban van.

Ezt a véleményét többek között azzal próbálta alátámasztani, hogy alig egy hónapja a rendőrség előállította és eljárást indított egy momentumos aktivista ellen rémhírterjesztés miatt.

Ismert, hogy a férfit azért vonták kényszerintézkedés alá, mert a gyulai fideszes polgármester több aggódó levelet kapott a helyiektől, hogy a momentumos rémhírkeltő bejegyzése szerint a gyulai kórházból több tucat haldokló embert küldenek haza.

Az eljárást azonban azóta megszüntették, így a momentumosnak semmilyen jogkövetkezménnyel nem kellett szembenéznie.

Cseh Katalin az Indexszel és a körülötte kialakult helyzettel kapcsolatban is kormányzati beavatkozást vizionált, még véletlenül sem annak tudta be a hírportál hanyatlását, hogy a hetente változó vezetés gyakorlatilag elvesztette uralmát a cég felett – emlékeztet a portál cikke.

Az írás azt is felidézi, hogy Cseh szerint a kormány megfosztja bevételeitől az ellenzéki vezetésű városokat, amely álhírt valószínűleg Karácsony Gergelytől kapta, aki egy hónapja már bebizonyította, hogy fogalma sincsen a főváros pénzügyeiről, hiszen időközben az is kiderült, hogy a 2021-es büdzsében 857 milliárd forintot különítettek el az önkormányzatok számára, ami 16 százalékkal, 118 milliárddal több, mint a 2020-as összeg.

A 888.hu cikke azt is felidézi, hogy Cseh Katalin a plenáris ülésen egy konkrét javaslattal állt elő, amellyel az EU-s forrásokat közvetlenül a helyi önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek juttatná, ily módon esélyes, hogy az NGO-kat tömné ki uniós pénzekkel.

A momentumos képviselőnőnek Angela Merkel azzal felelt, hogy a német EU-elnökség nem tűri a jogállamiság megsértését, ez alól még Orbán Viktor sem jelent kivételt. Minderre viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adott csattanós választ a csütörtök reggeli Kormányinfón: „sem Orbán Viktor, sem Angela Merkel nem lehet kivétel, ha a jogállami szabályok betartásáról van szó. Praktikus ugyanakkor, ha nem politikai különvéleményeket büntetnek a jogállamiság köntösébe bújtatva, amire az elmúlt években Lengyelország és Magyarország esetében kísérlet történt.”

A teljes cikk elolvasható a 888.hu portálra kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.