Szigorú járványügyi intézkedéseket vezettek be Melbourne-ben

Ausztrália második legnépesebb államában mostantól mindenkinek kötelező szájmaszkot viselnie.

Forrás: MTI2020. 07. 19. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztráliai Melbourne-ben mostantól mindenkinek kötelező a szájmaszk viselése, aki elhagyja az otthonát, miután az ország második legnépesebb államában, Victoriában két hete háromjegyű a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése – jelentették be vasárnap.

A szájmaszkot nem viselő melbourne-ieket 200 ausztrál dollár (több mint 43 ezer forint) bírsággal büntetik – közölte Daniel Andrews, Victoria állam első minisztere.

Victoriában, ahol július 9-től ötmillió embert köteleztek hathetes részleges karanténra, vasárnap 363 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, a szombati 217 után.

„Nagyon sokáig fogunk maszkot hordani Victoriában és esetlegesen az ország más részeiben is” – mondta a televízióban közvetített sajtótájékoztatóján Andrews. „Nincs védőoltás erre az erősen fertőző vírusra” – tette hozzá. A maszk „egyszerű dolog, de megváltoztatja a szokásokat, lassan a mindennapi rutin részévé válik”.

Ausztráliában mintegy 11 800 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.

Victoriában, amely az első ausztráliai állam, ahol maszkviseletet rendelnek el, vasárnapra hárman haltak meg, így az államban 38-ra, Ausztráliában pedig 122-re nőtt a SARS–CoV-2 vírus okozta halálesetek száma.

A legnépesebb ausztráliai államban, Új-Dél-Walesben, ahol nemrégiben lazítottak a korlátozásokon, ismét szigorító intézkedéseket vezetnek be. Vasárnap 18 új fertőzöttet jelentettek, három hónapja ez a legmagasabb szám. A fertőzési ráta magasabb, mint Victoriában.

„Az embereknek kerülniük kell a nem létfontosságú utazásokat és gyülekezéseket” – közölte videóüzenetében Jeremy McAnulty, az állam helyettes tiszti főorvosa. „Különös aggodalomra adnak okot az olyan helyszínek, mint a szállodák és éttermek, az edzőtermek és a társasági rendezvények.”

Sydney-ben egyenként 1000 ausztrál dolláros (közel 217 ezer forintos) bírságot kell fizetnie hatvan embernek, amiért egy szombat esti partin részt vettek, megsértve a legfeljebb húszfős házi rendezvények engedélyezésére vonatkozó előírást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.