Nagy-Britanniában ismét kezd bedurvulni a járvány

Akár kétmillió forintos bírsággal is büntethetik azokat, akik nem tartják be a kéthetes karantént.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2020. 08. 15. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Nagy-Britanniában: az ötödik egymást követő napon haladta meg az új betegek száma az ezret, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már csaknem elérte a 317 ezret – írta a BBC brit hírportál.

A növekvő megbetegedésekkel összefüggésben a karanténszabályokon is módosította londoni kormány: szombattól kezdve 14 napos karantén vár azokra, akik Hollandiából vagy Franciaországból érkeznek haza a szigetországba. A szabályok értelmében az Egyesült Királyság határait átlépőknek – beleérve a brit állampolgárokat is – meg kell adniuk egy címet a hatóságoknak, ahol a kéthetes karanténjukat töltik. Ennek elmulasztása 100 fontos (körülbelül 38 ezer forintos) bírságot von maga után.

Sokkal szigorúbb büntetéssel sújtják azokat, akik megtagadják a hatósági karantént és nem vonulnak önkéntes elszigeteltségbe. Angliában, Walesben és Észak-Írországban 1000 fontos (383 ezer forintos), Skóciában pedig 480 fontos (184 ezer forintos) büntetés vár a szabályszegőkre. Azok, akik többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartják be a 14 napos karantént, akár 500 fontos (közel kétmillió forintos) bírságra számíthatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.