Péntektől nagyon pórul járhat az, aki házibulit szervez

Túl sok a koronavírus-fertőzött Los Angelesben, a polgármester a villanyt és a vizet is elzáratja a házibulit szervezőknél.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2020. 08. 06. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan módszerrel igyekszik visszaszorítani a koronavírus-fertőzöttek növekvő számát eredményező tömegrendezvényeket Los Angeles polgármestere. A BBC beszámolója szerint Eric Garcetti elmondta, a város felhatalmazást kap arra, hogy az áram- és a vízszolgáltatást is kikapcsolják azokban a háztartásokban, ahol a korlátozások ellenére is házibulikat vagy nagyobb rendezvényeket tartanak. A polgármester érvelése szerint

az elmúlt hetekben gyakorlatilag a házibulik vették át az éjszakai klubok helyét, az ilyen rendezvényeken azonban rendkívül magas a vírus terjedésének a kockázata, hiszen az emberek nem tudják betartani egymástól a szükséges távolságot, és a házibulikban a maszk sem számít népszerű viseletnek.

Los Angelesben a járványügyi korlátozások óta egyébként is megnőtt a házibulik száma, éppen ezért ad a polgármester felhatalmazást a város kezébe, hogy a víz- és az áramszolgáltatás kikapcsolásával véget vessen a tiltott tömegrendezvényeknek.

A járványhelyzetet tekintve egyébként is Kalifornia államban a legsúlyosabb a helyzet az Egyesült Államokban, több mint 532 ezer fertőzöttet regisztráltak, és az állami hatóságok 9872 halálesetet dokumentáltak a járvány kezdete óta. A járványhelyzet különösen súlyosnak számít Los Angelesben: 197,912 regisztrált fertőzöttet tartanak számon.

A múlt hónapban Gavin Newsom kaliforniai kormányzó ugyan elrendelte az éttermek, bárok és szórakozóhelyek zárt téri tevékenységeinek azonnali leállítását, de a statisztikák szerint ez nem volt elegendő ahhoz, hogy drasztikus csökkenés következzen be a fertőzések számának tekintetében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.