időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Péntektől nagyon pórul járhat az, aki házibulit szervez

Magyar Nemzet
Forrás: BBC
2020.08.06. 16:53

Szokatlan módszerrel igyekszik visszaszorítani a koronavírus-fertőzöttek növekvő számát eredményező tömegrendezvényeket Los Angeles polgármestere. A BBC beszámolója szerint Eric Garcetti elmondta, a város felhatalmazást kap arra, hogy az áram- és a vízszolgáltatást is kikapcsolják azokban a háztartásokban, ahol a korlátozások ellenére is házibulikat vagy nagyobb rendezvényeket tartanak. A polgármester érvelése szerint

az elmúlt hetekben gyakorlatilag a házibulik vették át az éjszakai klubok helyét, az ilyen rendezvényeken azonban rendkívül magas a vírus terjedésének a kockázata, hiszen az emberek nem tudják betartani egymástól a szükséges távolságot, és a házibulikban a maszk sem számít népszerű viseletnek.

Los Angelesben a járványügyi korlátozások óta egyébként is megnőtt a házibulik száma, éppen ezért ad a polgármester felhatalmazást a város kezébe, hogy a víz- és az áramszolgáltatás kikapcsolásával véget vessen a tiltott tömegrendezvényeknek.

A járványhelyzetet tekintve egyébként is Kalifornia államban a legsúlyosabb a helyzet az Egyesült Államokban, több mint 532 ezer fertőzöttet regisztráltak, és az állami hatóságok 9872 halálesetet dokumentáltak a járvány kezdete óta. A járványhelyzet különösen súlyosnak számít Los Angelesben: 197,912 regisztrált fertőzöttet tartanak számon.

A múlt hónapban Gavin Newsom kaliforniai kormányzó ugyan elrendelte az éttermek, bárok és szórakozóhelyek zárt téri tevékenységeinek azonnali leállítását, de a statisztikák szerint ez nem volt elegendő ahhoz, hogy drasztikus csökkenés következzen be a fertőzések számának tekintetében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.