A Trump-tornyot is megtámadta volna az Iszlám Állam

A terrorszervezet két tagját vették őrizetbe az Egyesült Államokban.

2020. 09. 25. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minap két férfit tartóztattak le az Egyesült Államokban, akik a vád szerint az Iszlám Állam terrorszervezetet támogatták, továbbá erőszakos bűncselekményekre készültek a csoport nevében. Kristopher Sean Matthews és Jaylin Christopher Molina álnéven működtek Texasban és Dél-Karolinában.

– Össze kell fognunk, le kell győznünk őket, sok áldozatot kell követelnünk – buzdította társait Molina a közösségi média platformján egy Amerika-ellenes támadásra.

Matthews azt javasolta, hogy kormányzati, hivatali központokat támadjanak, ne olyan helyeket – például bevásárlóközpontokat –, ahol ártatlan gyerekek vannak. A lehetséges célpontok között volt a New York-i Trump Tower és a tőzsde épülete is.

A két férfit az FBI munkatársai buktatták le, akik hónapokon keresztül szemmel tartották őket, többek közt a közösségi média platformjain. Elítélésük esetén húsz év börtönbüntetést kaphatnak, ezt követően már csak felügyelettel kerülhetnek szabadlábra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.