időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Terroristákat likvidált Groznijban az orosz terrorelhárítás

Forrás: MTI
2020.10.13. 11:52

Négy, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest öltek meg Groznijban a rendvédelmi szervek, az akcióban maguk is három embert vesztettek – közölte kedden az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK).

A terroristák, akiknek búvóhelyére lakossági bejelentés alapján találtak rá, a megadási felszólításra válaszul tüzet nyitottak.

A csecsen fővárosban megerősítették a fontosabb objektumok védelmét, és akció indult a fegyveresek lehetséges cinkosainak felkutatására.

Vasárnap a köztársaság Szernovodszki járásában öltek meg két fegyverest lakossági bejelentés alapján. Az ügyben hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlet címén eljárás indult.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója júniusban kijelentette, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160 terrorcselekményt sikerült meghiúsítani, ebből 43-at tavaly, idén pedig már húsznál is többet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.