Terroristákat likvidált Groznijban az orosz terrorelhárítás

Négy, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest öltek meg Groznijban a rendvédelmi szervek, az akcióban maguk is három embert vesztettek – közölte kedden az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK).

Forrás: MTI2020. 10. 13. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terroristák, akiknek búvóhelyére lakossági bejelentés alapján találtak rá, a megadási felszólításra válaszul tüzet nyitottak.

A csecsen fővárosban megerősítették a fontosabb objektumok védelmét, és akció indult a fegyveresek lehetséges cinkosainak felkutatására.

Vasárnap a köztársaság Szernovodszki járásában öltek meg két fegyverest lakossági bejelentés alapján. Az ügyben hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlet címén eljárás indult.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója júniusban kijelentette, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160 terrorcselekményt sikerült meghiúsítani, ebből 43-at tavaly, idén pedig már húsznál is többet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.