időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

A Louvre terén álló palotába költöztették a migránsokat Párizsban

Forrás: ORIGO.HU
2020.11.09. 21:04
A Louvre terén álló palotába költöztették a migránsokat Párizsban

Tiltakoznak Párizsban az első kerület lakói, mert a régi kerületi Városháza épületébe költöztette a baloldali főpolgármesternő, Anne Hidalgo Párizs migránsbefogadó-központját. Szerinte nem jó, hogy eddig nehéz környéken voltak, így integrálódni is nehezebb. Alpolgármestere, a kommunista Ian Brossat szerint gettókban nem lehet beilleszkedni, ezért kell a belvárosba vinni a bevándorlókat. Eddig Párizsban, a külvárosban, a tizennyolcadik kerület szélén volt a befogadóállomás. Most Jacques Hittorff építész eklektikus, 1860-ban felépült híres palotájába mennek – írja az Origo.

Az első kerület lakosai meglehetősen dühösen tiltakoznak, vezetőjük, Emmanuel Duprat arról beszélt a Le Figarónak, hogy mindenfajta előítélet nélkül el kell ismerni, mindenhol bőven vannak problémák a migránsokkal, és féltik óvodás, iskolás gyerekeiket. És a befogadóközpontot az első kerület lakói megkérdezése nélkül telepítették a belvárosba. A V4NA nemzetközi hírügynökség úgy tudja, hogy tüntetést is terveztek, de ezt a koronavírus-járvány miatt értelemszerűen nem tehetik meg.

Az első kerületi városháza épülete azért lett üres, mert a négy belső párizsi kerület egy közös városházát kapott.

A néhány hónapja hivatalosan régi első kerületi városházának nevezett épület hivatalosan a Louvre téren van, a hatalmas tér túlsó felén ugyanis a világ talán leghíresebb múzeuma áll: a Louvre.

A baloldali párizsi városvezetés a támadások miatt olykor védekezik. Például azzal, hogy nem kell félni, nem aludhatnak ott a migránsok. (Ebben a kerület lakói természetesen kételkednek.) És hogy átlagban csak 20 bevándorló lesz ott egyszerre, ezt a kommunista alpolgármester mondta – pontosabban azt, hogy most éppen annyian vannak. Ez az elképzelt szám persze egyre nő. A szocialista főpolgármesternő a Le Figarónak 70 bevándorlóról beszélt. A CNews televízió pedig úgy tudja, hogy egyszerre 200 bevándorló lesz ott – írja az Origo.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.