Halloween gyorsétkezdestílusban: érintésmentesen ünnepeltek Amerikában

A halloween az észak-amerikai kultúra egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb társasági eseménye.

Magyar Nemzet
2020. 11. 01. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a halloween ünnepe régi hagyományokra tekint vissza. Mindenszentek előestéjén jelmezbe öltözött fiatalok járják az utcákat, csokit, cukorkát gyűjtenek szomszédjaiktól vagy más módon, például rémisztő jelmezek tematikája köré szervezet bulikon ünnepelnek. Az esemény elmaradhatatlan kelléke a töklámpás, és egy valamire való halloween nem múlhat el egymás és saját magunk alapos megijesztése nélkül sem.

A halloween az észak-amerikai kultúra egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb társasági eseménye, amelyet minden évben izgatott várakozás előz meg, hatalmas tömegeket vonz és óriási a kereskedelmi jelentősége. Amerikában halloween nélkül nem múlhat el év.

Idén azonban ezt is beárnyékolta a világjárvány, a szolgáltatók ezért új, koronavírus-biztos megoldással álltak elő.

Az új ajánlat az „érintésmentes Halloween Drive Thru” néven került fel az ünnepi rendezvények menüsorára. A „drive thru” (jelentése: „gurulj keresztül rajta”) lényege, hogy a rémisztgetésre vágyó fiatalok az autós mozik és az autós gyorsétkezdék mintájára rémülhettek halálra: anélkül élvezhetik a professzionális ijesztgetést, hogy a kocsiból ki kellene szállniuk. Így az ünneplés biztonságos telt, mert megvalósult a társasági távolságtartás legmagasabb formája.

A „drive thru” jegyeket online elővételben lehetett csak megvásárolni. Az érintésmentes helyszíneken nincs jegyárusítás, de azt ellenőrzik, hogy a megvásárolt jegyek számának megfelelő ügyfél (és nem több) foglal-e helyet a kocsiban.

Az autós rémisztgetésre vágyók a jegyvásárlás előtt azt is eldönthették, hogy mennyire szeretnének megijedni, és eszerint választhattak az ötös skálán értékelt és különböző tematikára felfűzött programok között. A zombik és a szellemek minden elképzelhető variációban elérhetők minden korosztály és idegrendszer számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.