Felgyújtották egy francia város karácsonyfáját

Gyerekes és teljesen haszontalan tettnek nevezték többen is azt, hogy valakik szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját a város egy „sérülékeny” kerületében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 12. 18. 11:36
null
Egy pillanat alatt lángra kapott a karácsonyfa Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy pillanat alatt lángra kapott a franciaországi Lyon egyik kerületének karácsonyfája, miután ismeretlenek szándékosan felgyújtották, számolt be róla több hírportál is.

A karácsonyfát minden évben felállítják a téren a környékbeli gyerekek örömére, idén azonban valaki vagy valakik ezt nem nézték jó szemmel. A Valeurs Actuelles hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” kerületében található.

Egy pillanat alatt lángra kapott a karácsonyfa
Fotó: V4NA

Az eset kapcsán sokan megjegyezték, köztük a kerület polgármestere is, hogy a fa felgyújtása gyerekes, rosszindulatú és teljesen haszontalan volt, de többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a környéken amúgy is sok a bűncselekmény. Volt, aki úgy fogalmazott, „iszlamizált, nem asszimilált” a környék, írja a Valeurs Actuelles.

A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy valóban gyújtogatás történt-e, vagy egyszerű rövidzárlat okozta a tüzet, ez utóbbi azonban nem valószínű a sajtóértesülések szerint.

Az üggyel kapcsolatban volt, aki a Twitteren a bordeaux-i polgármester döntésére emlékeztetett, aki idén környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart a városban karácsonyfát állítani. „A módszerek nem azonosak, de a harc hasonló”, fogalmazott bejegyzésében.

Ismét erőszakba torkollt a franciaországi tüntetéshullám + képek

Ismét incidensek törtek ki Párizsban a nemzetbiztonsági törvény vitatott passzusa és általában a szociális és szabadságjogok csorbítása elleni újabb tüntetésen. Országszerte több nagyvárosban, köztük Lyonban és Strasbourgban tiltakoztak szombaton, a Le Parisien tudósítása szerint pedig a francia fővárosban is több száz ember vonult utcára.

Már múlt szombaton is tömegek mentek az utcára a vitatott törvény miatt: hetven francia nagyvárosban a belügyminisztérium szerint több mint százezren, a szervezők szerint félmillióan tüntettek. Párizsban a felvonulást múlt szombaton is anarchista rendbontók próbálták megzavarni, az összecsapásokban 98 rendőr megsérült.

A „globális biztonsági törvény” névre hallgató dokumentumot Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság Lendületben (RLEM) terjesztette be. A javaslat szerint egy rendőrről készült kép vagy felvétel közzétételét, amellyel „kárt okoznának a rendőr fizikai vagy pszichológiai integritásának”, a hatóságok 45 ezer eurós pénzbírsággal vagy akár egy év szabadságvesztéssel is büntethetik.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.