Eltűnt egy utasszállító Indonézia felett, félő, hogy lezuhant

A gépen 56 utas és hat főnyi személyzet tartózkodik. Egy perc alatt tízezer lábnyit süllyedt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 13:03
null
Forrás: Twitter / Flightradar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvesztették a kapcsolatot szombaton Indonéziában egy belföldön közlekedő utasszállító repülőgéppel, amelynek 62 ember van a fedélzetén – közölte több hivatalos forrás. A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing 737-500 típusú gépével szűnt meg a kapcsolat négy perccel a fővárosból való felszállás után – közölte a közlekedési minisztérium a polgári légi irányítás információja alapján. A gép menetideje Pontianakig, amely Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosa, mintegy kilencven perc.

A gépen 56 utas és hat főnyi személyzet tartózkodik.

A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt tízezer lábnyit (kb. 3000 métert) süllyedt. Félő, hogy a gép a tengerbe zuhanhatott, a BBC beszámolója szerint a helyi médiában már olyan, egyelőre meg nem erősített hitelességű felvételek is feltűntek, melyek roncsokat mutattak. A térségben dolgozó halászok arról számoltak be, hogy a vízben fémdarabokat, kábeleket, egy farmer darabjait találták.

– A repülő villámként csapódott a tengerbe, és felrobbant a vízben. Elég közel volt hozzánk, a lemezek szilánkjai majdnem taltalálták a hajómat – nyilatkozta a brit közszolgálati csatorna indonéz kiadásának egy halász.

– Feltehetőleg a szombaton eltűnt indonéz utasszállító repülőgép roncsait találták meg a Jáva-tengeren – közölte egy kutató- és mentőszolgálat egyik tisztségviselője. A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre, amely Jakartától északra található a Jáva-tengeren. A szolgálat szóvivője hangsúlyozta: nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg.

2018 októberében 189 életet követelt, mikor a Lion Air légitársaság Jakartából felszálló Boeing 737 Max utasszállítója balesetet szenvedett. A most eltűnt gép azonban egy 26 éves Boeing 737-500-as lehet, tehát nem ugyanaz a típus, mint amely az elmúlt években kétszer lezuhant.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.