Arcátlanul viselkedik az Európai Bizottság

– Az Európai Bizottság kicsinyes politikai játszmája veszélyezteti, hogy az európai polgárok hozzájuthassanak a gazdasági válság kezeléséhez szükséges forrásokhoz – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós projektvezetője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban az új európai szemeszterről, továbbá a gazdaság újraindításáról szóló akciótervről beszélgettek.

Forrás: Karc FM2021. 02. 10. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A bizottság a szubszidiaritás elvét sutba dobva politikai furkósbotként használja az európai szemeszter ajánlásait, így akarják leszűkíteni a tagállamok mozgásterét – mondta Kovács Attila. Hozzátette, hogy így szeretnék többlethatáskörökhöz juttatni az uniós intézményeket a nemzetállamok rovására. Párkányi Eszter szerint decemberben ugyan sikerült megnyerni egy csatát, így akkor nem kötötték a forrásokat politikai feltételekhez, de láthatólag a háborúnak még nincs vége.

– Eddig a munkahelyeket kellett megvédeni, és mivel ez sikeres volt, a hangsúly most átkerül a gazdaság újraindítására

– fogalmazott Párkányi Eszter a gazdaság újraindításáról szóló akciótervvel kapcsolatban. Rámutatott, hogy komoly teljesítmény a kormány részéről, hogy a 2020. decemberi adatok alapján ismét ugyanannyian dolgoztak, mint a járvány előtt. Kovács Attila szerint ez annak is köszönhető, hogy szemben a 2008-as gazdasági világválsággal és a baloldal félresiklott válságkezelésével, a jelenlegi járvány okozta válság jobb állapotban találta az országot.

A Bolond lyukból című rovatban Kamala Harris nevelt lányának, Ella Emhoffnak az éppen beinduló modellkarrierjéről esett szó. Párkányi Eszter szerint valószínű, hogy nem fedezték volna fel a fiatal lányban a tehetséget, ha nem lennének befolyásos szülei. Kovács Attila rámutatott arra a kettős mércére is, amely a fősodratú médiában tapasztalható:

Trumpról és családjáról a négy év alatt rengeteg negatív hírt jelentettek meg, míg Bidennel, Harrisszel és családtagjaikkal kifejezetten kesztyűs kézzel bánnak.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig hallgatható meg a rádióban. Vagy az ismétlésben szerda reggel három és négy között.

De felkerül az internetre is, a legutóbbi adást például IDE kattintva hallgathatják meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2021-02-09-1500-1600-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.