A homoszexualitás népszerűsítésére kérik a franciaországi imámokat

Marokkói családokat lakoltatnak ki Belgiumban; a börtönből zsarolta volna a rádiócsatornát svédországi rapper. Több mint egymillió dollár kártérítést fizet ki a szexuális zaklatással vádolt orvosért az amerikai egyetem; egy francia miniszter azt kéri, hogy a homoszexualitásról prédikáljanak az imámok.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 26. 14:54
News conference after the weekly cabinet meeting in Paris
French Junior Minister of Citizenship Marlene Schiappa, wearing a protective face mask, speaks a news conference after the weekly cabinet meeting discussions over a bill to fight what Macron has called Islamist separatism at the Elysee Palace in Paris, France, December 9, 2020. REUTERS/Charles Platiau/Pool - RC2OJK9UDXX6 Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marokkói családokat lakoltatnak ki a szociális lakásukból Belgiumban

Eddig 25 marokkói családot lakoltatnak ki Belgiumban a szociális lakásukból, mert kiderült, hogy külföldön ingatlanjaik vannak. Belgium flamand területeinek vezetői a szociális lakásokban elszállásolt családok fokozott ellenőrzésébe kezdtek Flandria teljes területén, hogy megállapítsák, a bérlők jogosultak-e a szociális lakhatás igénybevételére.

A vizsgálat eredményeit látva a flamand kormány évente ötmillió eurót biztosít arra, hogy a szociális lakások és bérlőinek a folyamatos ellenőrzésekor keletkezett költségeket megtérítse. A flamand kormány jelenleg öt nyomozóirodával dolgozik együtt, és a munkában részt vevő nyomozók jelenleg 41 országban vizsgálódnak a Belgiumban élő külföldiek anyaországi vagyoni helyzetével kapcsolatban.

Forrás: bladi.net

A börtönből akarta zsarolni a rádiócsatornát a svédországi rapper

A rácsok mögött lévő, a svéd közrádió által az év előadójának választott Yasin the Don, avagy születési nevén Yasin Abdullahi gengszter rapper „kollégája”, egy szintén letartóztatásban lévő zenész a börtönben sem nyugszik.

A 25 éves, bevándorló családból származó rapper, aki Yasin bűntársaként került előzetes letartóztatásba, a börtönből küldött bandatagjainak levelet, amelyben arra utasította őket, hogy zsarolással vagy emberrablással érjék el, hogy a Sveriges Radio P3-as csatornája háromóránként játssza a zenéjét. A levél fennakadt az intézmény ellenőrzésén, ugyanakkor emiatt újabb eljárást nem emeltek ellene.

Forrás: Expressen

Több mint egymilliárd dollár kártérítést fizet ki az amerikai egyetem a szexuális zaklatással vádolt nőgyógyásza miatt

A Dél-kaliforniai Egyetem rekordösszegű, több mint egymilliárd dollár kártérítést fizet ki az egyik volt alkalmazottja, George Tyndall nőgyógyász ellen szexuális erőszak és zaklatás miatt indított bírósági perben. George Tyndall 30 évig dolgozott az egyetem diákegészségügyi központjában nőgyógyászként, azonban 2018-ban, majd azt követően több száz nő vádolta meg az orvost szexuális erőszakkal, az egyetemet pedig azzal, hogy nem vette komolyan a panaszokat és nem kezelte az ügyet megfelelően. Az amerikai felsőoktatásban rekordösszegű kártérítést összesen 710 nő kapja majd meg. A nőgyógyász, akit 2019-ben letartóztattak, tagadja a vádakat.

Forrás: axios.com

Marlène Schiappa arra kéri a franciaországi imámokat, hogy népszerűsítsék a homoszexualitást

Marlène Schiappa állampolgársági ügyekért felelős francia miniszter arra kéri a Franciaországi iszlám elveinek chartáját aláíró imámokat, hogy ezentúl foglalják prédikációikba a szexuális szabadsághoz fűződő jogot. Schiappa szerint az imámoknak feladatuk, hogy elfogadtassák a muzulmán hívőkkel az azonos neműek házasságát.

Marlène Schiappa kijelentései azonnali tiltakozást váltottak ki a franciaországi muzulmán hívők és az imámok körében. A párizsi nagymecset rektora, Chems-eddine Hafiz szerint a charta szövege ugyan elutasítja a szexuális beállítottságon alapuló diszkriminációt, de az nem kötelezi az aláíróit arra, hogy a homoszexuális-házasságok támogatása mellett foglaljanak állást.

A Franciaországi iszlám elveinek chartáját a francia kormány és a Franciaországi Muzulmán Hívők Tanácsa nemrégiben közösen dolgozta ki annak érdekében, hogy az aláíró felek elkötelezzék magukat a Francia Köztársaság értékeinek a tiszteletben tartására muzulmán hitük zavartalan gyakorlása mellett.

Forrás: bladi.net

(A borítóképen Marlène Schiappa, francia állampolgársági ügyekért felelős miniszter. Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.