Tűzfalcsoport: Brüsszel Soros-szervezeteken keresztül terroristákat pénzel

Egy német EP-képviselő által készített parlamenti jelentés szerint az EU 34 millió eurós támogatást fizetett a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózat Izrael-ellenes civil szervezeteinek – számol be Louis-Marie Bonneau, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ munkatársa (ECLJ). A történteket a Tűzfalcsoport Blogstar oldal írta meg.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 03. 11. 14:58
SOROS György
Izrael-ellenes civil szervezeteket támogathat az EU Soros Györggyel karöltve (A Közép-európai Egyetem által közreadott képen az intézmény alapítója és tiszteletbeli elnöke, Soros György üzletember beszédet mond az egyetem bécsi campusának megnyitóján 2019. november 15-én) Fotó: CEU/Végel Dániel Forrás: MTI/CEU/Végel Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nemrégiben készült parlamenti jelentés elítéli az Izrael-ellenes nem kormányzati szervezeteknek az Európai Bizottság általi állami finanszírozását és a Nyílt Társadalom Alapítványainak (OSF) hálózatában való részvételét. Alapja a bizottság pénzügyi átláthatósági rendszerének forrásai, valamint különböző nem kormányzati szervezetek, például a Monitor és a Regavim Movement adatai. A vizsgálatot követően felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ne adja meg végleges jóváhagyását arra vonatkozóan, hogy az Európai Bizottság hogyan hajtotta végre a 2019-es költségvetést. A költségvetési ellenőrző bizottságnak 2021. március 22-én kell szavaznia erről a kérdésről – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

E jelentés szerint 2019-ben csaknem 34 millió eurónyi európai támogatást fizettek ki ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek. A jelentés készítője azonban úgy véli, hogy az átláthatóság hiánya miatt a tényleges adat valószínűleg jóval magasabb. Számára ez a finanszírozás diszkriminálja a konzervatívokat, miközben megsérti az Európai Bizottság politikai semlegességi kötelezettségét. Joachim Kuhs, a jelentés szerzője úgy véli, hogy ezek az európai adózók által finanszírozott csoportok nem valódi nem kormányzati szervezetek, hanem kvázi kormányzati szervek, amelyek az antikonzervatív aktivizmus fegyveres szárnyai Európában. Csak az Európai Unió tagállamaiban a bizottság 25 millió euró értékben finanszírozta a Nyílt Társadalom Alapítványok galaxisának különböző „quangóit”.

Például a helsinki bizottságok 887 410 eurót, a nyílt demokrácia pedig 75 001 eurót kaptak.

Ezek a szervezetek különösen a határok megnyitásáért és a gyűlöletbeszéd elleni kampányolnak.

Richard Abelson Joachim Kuhs jelentését elemzi egy cikkben. Kérdésükre ez utóbbi kijelentette, hogy tekintettel a Covid-járvány által okozott gazdasági válságra, nehéz megmagyarázni az adófizetőknek, hogy miért költi az EU a pénzünket baloldali civil szervezetekre, amelyek egy radikális, határok nélküli programot folytatnak a demokratikusan megválasztott kormányok ellen, és olyan konzervatív vezetőket támadnak, mint Matteo Salvini és Orbán Viktor. Hozzátette: nem talált példát arra, hogy konzervatív civil szervezetek kapnának finanszírozást az Európai Bizottságtól.

A beszámoló szerint az előadó megjegyzi, hogy

az Európai Bizottság egyértelműen finanszírozni kívánja ezeket a balos, különösen pedig az Izrael-ellenes szervezeteket.

Például olyan befolyásos csoportokat támogat, mint az Európai Külkapcsolatok Tanácsa (ECFR), amely nagyon közel áll Georges Soroshoz, migrációpárti programja van, és szemben áll a szuverenitással és Izraellel. Az ECFR Izraelről mint „megszálló hatalomról” és „apartheid-államról” beszél . A jelentésből az is kiderül, hogy például az Európai Bizottság finanszírozza a Palesztina Felszabadítás Népi Frontjához (PFLP) közel álló szervezeteket, amely csoportot az Európai Unió még mindig terroristának minősít. A bizottság finanszírozta a nem kormányzati szervezeteket a jogorvoslatokkal és az erőszakos tüntetések támogatásával is.

Izrael-ellenes civil szervezeteket támogathat az EU Soros Györggyel karöltve (A Közép-európai Egyetem által közreadott képen az intézmény alapítója és tiszteletbeli elnöke, Soros György üzletember beszédet mond az egyetem bécsi campusának megnyitóján 2019. november 15-én.)
Fotó: MTI/CEU/Végel Dániel

Joachim Kuhs azzal is vádolja az Európai Uniót, hogy 131,7 millió dollár erejéig finanszírozta az Egyesült Nemzetek Közel-Keleten működő Palesztin Menekültek Segély- és Munkaügyi Ügynökségét (UNRWA) 2019-ben. Úgy véli, hogy ez a szervezet szoros kapcsolatban áll a Hamász és a Fatah terrorszervezetekkel. Ezen felül az európai alapok 257,5 millió euró erejéig finanszírozták a Palesztin Hatóságot (PEGASE program: közvetlen pénzügyi támogatás a Palesztin Hatóság visszatérő kiadásaihoz). A szerző kifejti, hogy ezzel a finanszírozással a szervezet különösen a meggyilkolt és bebörtönzött terroristák családjait támogatja.

Az Európai Unió más régiókban is finanszíroz ilyen típusú civil szervezeteket, például a Balkánon vagy Dél-Afrikában.

Úgy tűnik, hogy pénzügyi támogatást nyújt a Muszlim Testvériséghez kötődő csoportoknak is.

Az Európai Rasszizmus Elleni Hálózat (ENAR), amelynek igazgatója, Michaël Privot 2008-ig a Muszlim Testvériség tagja volt, 1,16 millió eurót kapott. Mindezek az elemek megkérdőjelezik az Európai Bizottság ideológiai döntéseit és az európai közpénzek kezelésének módját.

A Tűzfalcsoport Blogstar oldalon megjelent eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.