Akadályozza a Facebook az olasz tüntetések élő videóit

Önvezető taxit fejleszt a svéd-kínai autógyártó. – A bevándorlóközpontok lakóinak oltását sürgetik Olaszországban. – A francia államfő közbiztonság javításáról szóló beszéde közben lőttek hátba egy férfit. – A tüntető vendéglátósok nem tudtak élő videókat megosztani a Facebookon.

Forrás: mediaworks2021. 04. 19. 18:00
null
Tüntető kereskedelmi és idegenforgalmi dolgozók a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségeik enyhítését követelik az olasz kormánytól Torinóban 2021. április 13-án Fotó: Alessandro Di Marco Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svéd segítséggel kezdtek önvezető taxi fejlesztésébe Kínában

A kínai taxicéggel közösen fejleszt önvezető járműveket a Volvo. A svéd–kínai autógyártó a Didi Chuxing taxióriással dolgozik a vezető nélküli autókon. Megállapodásuk szerint az autógyártó olyan gépkocsikat szállít, amelyek az autonóm vezetéshez szükséges rendszerekkel – mint például a kormányzás és fékezés – vannak felszerelve, amihez a kínai taxicég fejleszt további szoftvereket és hardvereket, hogy lehetővé tegyék a vezető nélküli taxiszolgáltatást.

Forrás: Dagens Industri

A bevándorlóközpontok lakóinak beoltását sürgetik Olaszországban

Kormányközeli baloldali szervezetek 400 ezer vakcinára tartanának igényt ahhoz, hogy az ötven évnél fiatalabb bevándorlókat is biztonságba helyezhessék. A szervezetek az Olaszország területén tartózkodó közel 200 ezer menedékkérő beoltásáért fordultak kérelemmel Roberto Speranza egészségügyi miniszterhez. Arra hivatkoznak, hogy az ország területén illegálisan tartózkodó bevándorlóknak dokumentumok hiányában nincs lehetőségük regisztrálni a vakcinára. A központokban tömeges beoltással azonban megoldható lenne a „láthatatlanok” biztonságba helyezése. A felvetés felháborodást váltott ki a hónapok óta türelmesen várakozó olasz lakosság körében.

Forrás: ilgiornale.it

Macron a város biztonságának javításáról beszélt, miközben hátba lőttek egy férfit

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök belügyminiszterével, Gérard Darmaninnal Montpellier-be látogatott hétfő délelőtt, hogy ismertesse a város drámaian megromlott közbiztonságának javítása érdekében meghozott döntéseit.

A biztonságot célzó intézkedések egyike az lesz, hogy Montpellier utcai járőreit ötven fővel kibővítik, valamint hamarosan egy katonai kiképzőiskola is létesül a városban. A két állami vezető tárgyalása közben Montpellier belvárosában egy férfit lelőttek, akit életveszélyes, kritikus állapotban szállítottak kórházba a mentők.

Forrás: ladepeche.fr

Tüntető kereskedelmi és idegenforgalmi dolgozók a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségeik enyhítését követelik az olasz kormánytól Torinóban 2021. április 13-án
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Akadályozza a Facebook az olasz tüntetések élő videóit

A közösségi média cenzúrájának áldozatai lettek a kereskedők és vendéglősök tüntetései, melyek tovább folytatódnak egész Olaszországban.

Az „Én kinyitok” elnevezésű mozgalom országos demonstrációiról beszámoló Facebook-videók betiltásáról a szervezők számoltak be, akiknek oldalait zárolta a multióriás. A megszorító intézkedések feloldását követelő szektor dolgozói úgy vélik, a kormány így próbálja elhallgattatni az elkeseredett lakosság hangját, mivel a napi rendszerességű zavargások félelmet okoznak.

Forrás: ilgiornale.it

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.