Franciaországban háborús helyzet alakult ki a drogkereskedőkkel

Orvosi kíséret is vásárolható a Brussels Airlines repülőútjain; menstruációs szabadságot vezet be a katalóniai Girona önkormányzata. Senki sem volt fertőzött Lionel Messi illegális bulijában; meghalt egy francia rendőr az avignoni drograzzia során.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 06. 12:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga légitársaságnál orvosi kíséretet is lehet vásárolni

Az orvosi felügyeletre és/vagy ellátásra szoruló utasok ezentúl orvosi kíséretet is igényelhetnek a belga légitársaság, a Brussels Airlines útjaira vásárolt repülőjegyek mellé. A szolgáltatás a repülőút megkezdése előtt, közben és az után is igénybe vehető, az ellátás jellegétől függően a szolgáltatás ára 450-2900 euróig terjed a repülőjegy árán felül.

Az orvosi képzettségű kísérő nemcsak egészségügyi kérdésekben áll az utazó rendelkezésére, hanem az utazáshoz kapcsolódó egyéb feladatokban is segít, például elkíséri az utast a PCR-teszt helyszínére.

Forrás: The Brussels Times

Menstruációs szabadságot vezet be a katalóniai Girona önkormányzata

A városi tanács úgy döntött, hogy júniustól bevezeti az új, feminizmus jegyében született rendeletet, miszerint minden nőnek jár havi 8 óra menstruációs szabadság, melyet a rákövetkező három hónap során bármikor bármilyen ütemben ledolgozhat.

Az önkormányzat azért határozott így, mert női dolgozói rendszeresen kimenőt kérnek mondvacsinált indokokkal, miközben valójában egyértelműen a menstruációval járó fájdalmaik miatt van szükségük extra pihenésre. Girona az új rendelet bevezetésével az első olyan spanyolországi város lesz, ahol engedélyt adnak az úgynevezett menstruációs szabadságra.

Forrás: Vozpópuli

Senki sem volt fertőzött illegális bulijában

Az összes Barca-játékos tesztje negatív lett a Lionel Messi lakásában megrendezett illegális fieszta után. A katalán csapattagok és hozzátartozóik a hétfői edzés után grillpartit tartottak szabadnapjukon Messi otthonában, ami hatalmas visszhangot keltett a spanyol sajtóban, ugyanis nemcsak a gyülekezési, hanem minden egyéb egészségügyi előírást megszegtek a bulin. Katalóniában jelenleg mindössze hatfős találkozókat lehet szervezni, a privát rendezvényen azonban legkevesebb ötven fő vett részt. A Barca csapatkapitánya akár hatvanezer euró büntetést is kaphat a történtek miatt.

Forrás: 20minutos

Meghalt egy rendőr az avignoni drograzzia során

Belehalt sérüléseibe az a 36 éves francia rendőr, aki szerdán a francia rendőrség kábítószer elleni kommandójával tartott razziát Avignon belvárosának egyik ismert kábítószer-eladási pontján, és akit a drogkereskedők golyózáporral fogadtak. Gérard Darmanin francia belügyminiszter beszédében elmondta, hogy Franciaországban háború folyik a kábítószer-kereskedők és az ellenük harcoló katonák, azaz a francia rendőrség tagjai között.

A francia nemzetgyűlésben éppen szerdán tárgyalták azt a törvényjavaslatot, amely legalizálná a cannabis fogyasztását, és a törvénytervezet vitája közben a javaslatot támogató parlamenti képviselő, François-Michel Lambert meglengetett egy marihuánás cigarettát, amely azonnali szankciót, 1400 euró büntetést vont maga után.

Forrás: Sputnik News (1), Sputnik News (2)

(Borítókép: Francia rendőrök az Avignon belvárosában tartott drograzzia során. Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.