Rendőrgyilkosság ügyében történtek letartóztatások Franciaországban

A hírek szerint sikerült letartóztatni azt a drogdílert, aki lelőtt egy rendőrt egy kábítószer-ellenes akció közben. Az elhunyt rendőrt a hétvégén több százan gyászolták – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 05. 10. 11:12
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrgyilkosság történt múlt szerdán a franciaországi Avignonban, ahol egy 36 éves rendőr, Éric Masson vesztette életét egy kábítószer-ellenes akció közben. Az elkövető egy díler volt, aki a helyszínről rolleren menekült el, a rendőrök pedig nyomát vesztették.

Vasárnap azonban a hírek szerint letartóztatás történt az ügyben. Az Avignon közeli Remoulins településen az autópálya-kapunál kaptak el a rendőrök két férfit – az egyik feltehetően az elkövető, a másik pedig a tettestársa. A férfiak éppen Spanyolország felé tartottak. Mint kiderült, a jármű sofőrjét is letartóztatták, valamint egy másik, kábítószer-kereskedelemhez köthető személyt is.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter üdvözölte a letartóztatásokat. Arról beszélt a BFMTV-ben, hogy az érintett személyek mind a kábítószer-kereskedelemhez köthetők, és mind Franciaországban született, 30 évnél fiatalabb emberek. A miniszter szerint erős a gyanú, hogy az egyik letartóztatott lőtte le a rendőrt.

Mindeközben a hétvégén több százan gyűltek össze az avignoni rendőrőrs előtt, hogy megemlékezzenek Éric Masson-ról. Elhangzott a Marseillaise és többen beszédet is mondtak, majd több perces csend következett. Párizsban, a Champs-Élysées-n is összegyűlt számos rendőr, hogy elhunyt társuk előtt tisztelegjenek.

Az incidens után erős kritikát fogalmazott meg a francia vezetés ellen Marine Le Pen. A jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője szerint Emmanuel Macron francia elnök vezetése alatt nincs már olyan hely Franciaországban, ahol az emberek biztonságban lennének. Szerinte az újabb rendőrgyilkosság hátterében a masszív bevándorlás áll.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.