időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Rendőrgyilkosság ügyében történtek letartóztatások Franciaországban

Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.05.10. 11:12
Rendőrgyilkosság ügyében történtek letartóztatások Franciaországban

A hírek szerint sikerült letartóztatni azt a drogdílert, aki lelőtt egy rendőrt egy kábítószer-ellenes akció közben. Az elhunyt rendőrt a hétvégén több százan gyászolták – írja a V4NA Hírügynökség.

Rendőrgyilkosság történt múlt szerdán a franciaországi Avignonban, ahol egy 36 éves rendőr, Éric Masson vesztette életét egy kábítószer-ellenes akció közben. Az elkövető egy díler volt, aki a helyszínről rolleren menekült el, a rendőrök pedig nyomát vesztették.

Vasárnap azonban a hírek szerint letartóztatás történt az ügyben. Az Avignon közeli Remoulins településen az autópálya-kapunál kaptak el a rendőrök két férfit – az egyik feltehetően az elkövető, a másik pedig a tettestársa. A férfiak éppen Spanyolország felé tartottak. Mint kiderült, a jármű sofőrjét is letartóztatták, valamint egy másik, kábítószer-kereskedelemhez köthető személyt is.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter üdvözölte a letartóztatásokat. Arról beszélt a BFMTV-ben, hogy az érintett személyek mind a kábítószer-kereskedelemhez köthetők, és mind Franciaországban született, 30 évnél fiatalabb emberek. A miniszter szerint erős a gyanú, hogy az egyik letartóztatott lőtte le a rendőrt.

Mindeközben a hétvégén több százan gyűltek össze az avignoni rendőrőrs előtt, hogy megemlékezzenek Éric Masson-ról. Elhangzott a Marseillaise és többen beszédet is mondtak, majd több perces csend következett. Párizsban, a Champs-Élysées-n is összegyűlt számos rendőr, hogy elhunyt társuk előtt tisztelegjenek.

Az incidens után erős kritikát fogalmazott meg a francia vezetés ellen Marine Le Pen. A jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője szerint Emmanuel Macron francia elnök vezetése alatt nincs már olyan hely Franciaországban, ahol az emberek biztonságban lennének. Szerinte az újabb rendőrgyilkosság hátterében a masszív bevándorlás áll.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Twitter

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.