időjárás 13°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Túlélte egy búvár, hogy egészben bekapta egy bálna

Magyar Nemzet
2021.06.12. 12:41
Túlélte egy búvár, hogy egészben bekapta egy bálna

Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden elsötétült”. Először attól tartott, hogy egy cápa harapta meg, ám utána ráébredt, hogy nem voltak fogak, nem érez fájdalmat, valószínűleg egy bálna szájában van. Mivel a búvárfelszerelését továbbra is viselte, tudott lélegezni, ám kétségbeesésében már a halálra készült, feleségére és gyermekeire gondolt. Ám ekkor szerencséjére az állat a felszínre úszott, és kiköpte őt.

A halász úgy becsülte, nagyjából 30-40 másodpercet tölthetett a bálna szájában.

Michael Packard történetének szemtanúi is voltak, más halászok mentették ki a vízből és szállították kórházba. Úgy tűnik, csodával határos módon szinte sértetlenül megúszta a kalandot, csak a térde ficamodott ki.

Michael Packard a kóházban.

A hosszúszárnyú bálnák akár 15 méteresre is megnőhetnek, súlyuk elérheti a 36 tonnát.

A World Wildlife Fund szerint már csak kevés maradt belőlük, populációjuk 60 ezer körül lehet a világon. A CNN által megkérdezett szakértők egyetértettek abban: egészen szokatlan, hogy egy bálna bekapjon egy embert. Úgy vélték, az állat legalább annyira meglepődhetett, mint a búvár: minden bizonnyal baleset történt, étkezés közben véletlenül sodródhatott a férfi a szájába. Arra is emlékeztettek, hogy bár a bálnák szája hatalmas, a torkuk valójában szűk, így az a veszély nem fenyegette a halászt, hogy lenyelik. Azt persze nem vitatták, hogy ettől még óriási veszélyben forgott az élete.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.