Megdöbbentő részletek a CNN agyonhallgatott zaklatási botrányairól

A legtöbb olvasó bizonyára tisztában van azzal, hogy a „függetlenobjektív” újságírás hierarchiájában a piramis tetején az angolszász hírcsatornák, így a brit BBC és az amerikai CNN állnak. Azonban mind tudjuk jól, hogy ez csupán a látszat, egy mítosz, amit ezek a gigászi médiacégek kiépítettek saját magukról. Aki a hitelességüket megkérdőjelezi, azt félnótásnak állítják be: láthattuk, mi történt Donald Trumppal. A volt amerikai elnök hivatali idejének négy éve alatt folyamatos hadban állt az általa „fake news” médiának bélyegzett baloldali, fősodratú sajtóval. Mégis ki merte mondani az igazságot, hogy ezek a sajtóorgánumok tulajdonképpen bármit mondhatnak, a többség nem mer ellentmondani nekik. Cikksorozatában a Tűzfalcsoport lerántja a leplet a morális felsőbbrendűségérzetükben lubickoló, erkölcsi hullákról a „függetlenobjektív” médiumoknál.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 06. 23. 11:53
New York Governor Cuomo Press Conference
epa09207324 New York Governor Andrew Cuomo speaks during a press briefing held in Radio city Music Hall in New York, New York, USA, 17 May 2021. Cuomo made a number of announcements related to the reopening of New York including plans to lift many of the state’s mask mandates as of 19 May, the return of the New York City marathon in November, the return of the Tribeca Film Festival, and the return of large in-person audiences, some at 100 percent capacity if all attendees are vaccinated. EPA/JUSTIN LANE Fotó: EPA/JUSTIN LANE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Testvérek között

Akinek van testvére, ráadásul jó kapcsolatot is ápolnak, az bizonyára úgy véli, bármit megtenne érte. Mégis, az embernek van saját morális meggyőződése és mércéje. Ha például a testvére felhívja, hogy megölt valakit és segíteni kellene elásni az illetőt, valószínűleg nem rohan egyből az ásóért, hanem megpróbálja meggyőzni, hogy adja fel magát a hatóságoknak. A jelen cikkből azonban látni fogják, hogy az erkölcsi korlátok nem mindenkit zavarnak, ha a családtagjáról van szó – írja a Tűfalcsoport.

Adott egy befolyásos amerikai testvérpár: Andrew Cuomo politikus, New York kormányzója, míg testvére, Chris Cuomo a CNN műsorvezetője. A korábbi New York-i kormányzó, Mario Cuomo fiai sokra vitték, talán éppen azért, mert segítették egymás karrierjét. Ezzel alapvetően nem lenne probléma, sőt: természetes, hogy az ember segíteni szeretne a testvérének.

A gond azzal van, ha ez a segítség abban nyilvánul meg, hogy tanácsokat ad, hogyan ússzon meg a bátyja egy szexuális zaklatási botrányt...

Andrew Cuomo politikus, New York kormányzója
Fotó: EPA/Justin Lane

Történt ugyanis, hogy 2020 decemberében Andrew Cuomo stábjának egyik korábbi tagja, Lindsey Boylan arról posztolt a Twitteren, hogy

a kormányzó éveken át szexuálisan zaklatta őt, többek között akarata ellenére megcsókolta, illetve azt mondta neki, hogy játsszanak vetkőzős pókert.

Arról is írt, tudja, hogy nem ő az egyetlen nő, akit zaklatás ért a munkahelyén Cuomo részéről. Idén február végén csatlakozott hozzá a 25 éves Charlotte Bennett, aki szintén azzal vádolta meg a demokrata politikust, hogy szexuálisan zaklatta. Cuomo a szexuális életéről faggatta a fiatal hölgyet, egy beosztottját, és azt tudakolta tőle, hogy lefekszik-e idősebb férfiakkal (Andrew Cuomo 63 éves). Bennettet pár nappal azután bocsátották el, hogy a zaklatásról beszámolt a kormányzó kabinetfőnökének, Jill DesRosiersnek. 2021. március végére összesen már kilenc nő vádolta szexuális zaklatással Andrew Cuomót – idézi fel az eseményeket a Tűzfalcsoport.

A politikus nem hallgathatott tovább, ezért bocsánatot kért, mondván: ő tulajdonképpen csak viccelődött, ezt érhették félre szexuális zaklatásként.

Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ő nem hibázott, csak mások túl érzékenyek. Noha komolyabb vádakat is megfogalmaztak ellene, mint a rossz humorérzék, továbbra is mindent tagadott. Mivel több demokrata politikus is nyomást gyakorolt rá, beleegyezett, hogy független vizsgálatot indítsanak. Valószínűleg nincs azonban tisztában a függetlenség fogalmával, mivel egy általa választott volt bírónőt bízott meg a nyomozás lebonyolításával. Párttársai azonnal jelezték elégedetlenségüket, ezért már másnap úgy döntött, hogy az államügyész folytassa le a vizsgálatot.

Ezután egyszerűen csak úgy tett, mintha semmi sem történt volna, folytatta a munkáját. A tanácsot a testvérétől kapta.

Andrew Cuomo és Chris Cuomo
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

Chris Cuomo a CNN műsorvezetője, nem mellesleg pedig jogász. Talán éppen ezért is fordulhatott hozzá testvére, Andrew, mikor szexuális zaklatás vádja érte. A fivérek közötti jó kapcsolatot nemcsak az mutatja, hogy tartják egymás hátát: a kormányzó amiatt is bajba került, hogy

2020 tavaszán, mikor nem volt elegendő számú koronavírusteszt, arra utasította a hatóságokat, hogy Christ és családját részesítsék előnyben a tesztelésnél.

Úgy fest, hogy a Cuomo testvérek egyébként minden botrányt megúsznak. A kiemelt figyelemben részesülő Chris tesztje 2020. március 31-én lett pozitív, amelyről természetesen egyből tudósítani kezdett. 2020. április 12-én azonban, tehát nem egészen két héttel azután, hogy diagnosztizálták a koronavírussal, egy biciklis az otthonától 25 kilométerre fekvő városban látta, egy építkezési területen. Mikor másnap egy műsorban megkérdezték erről, úgy tett, mintha csak a háza előtt kapták volna rajta, hogy megszegi a karanténszabályokat. Bevallotta, hogy csak 60 órája nem tapasztalt magán tüneteket 72 óra helyett, senki sem szidta meg azért, hogy potenciálisan veszélyeztetett másokat. Neki szabad, ugyebár.

A szexuális zaklatás vádjával kapcsolatos kommunikációhoz Chris Cuomo adott tanácsokat bátyja stábtagjainak,

többek között a „cancel culture-t” (vagyis az „eltörlés kultúráját”) emlegetve azt mondta neki, hogy ne mondjon le tisztségéről. Mivel erre a tényre fény derült, kénytelen volt a műsorában, a CNN csatornán futó Cuomo Prime Time-ban tisztázni a kérdést. Bevallotta, hogy tanácsokat adott a stábnak, a kommunikációs csapatnak és bátyja ügyvédeinek. Elmondta, hogy a családjához mindig nagyon hűséges, és ők számára az első helyen állnak, ezt követi csak a munka. Ezzel, mint korábban írtuk, nem lenne probléma, ha nem egy politikusról és egy befolyásos újságíróról lenne szó, hiszen mindketten hatással vannak a közvéleményre.

Bocsánatot kért kollégáitól, akiknek kellemetlenséget okozott tettével, és megígérte, hogy soha többet nem fog előfordulni.

A CNN hivatalos közleményben tudatta, hogy a zaklatási botrányról sem a képernyőn nem fog tudósítani Chris Cuomo, sem a színfalak mögött nem kérik ki a véleményét róla, hiszen „ő maga mondta, hogy nem tudna objektív lenni”. Hát igen, a jó öreg objektivitás, az sokat számít. Vagy mégsem?

Hiába nyilatkozta ugyanis a CNN műsorvezetője, hogy sosem próbálta „befolyásolni a képet, amit a csatorna mutat” a testvéréről, hiszen ennek ellenkezőjére számtalan videó létezik bizonyítékul. A koronavírus-járvány idején ugyanis legalább tíz alkalommal készített interjút a kormányzóval. Noha 2013-ban, mikor csatlakozott a CNN csapatához, megtiltották neki, hogy Andrew-t kérdezze a műsorában, 2020 elején ezt a tilalmat feloldották. Az eredmény: gusztustalanul nyálas, függetlenséget és objektivitást nyomokban sem tartalmazó interjúk.

Mennyire objektív, mikor az egyik legnézettebb csatornán a kormányzót a saját testvére az ország legjobb politikusának kiáltja ki, ugye?

Pláne úgy, hogy New Yorkban szedte az egyik legtöbb áldozatot a koronavírus-járvány, különösen az idősotthonokban, melyek lezárását Cuomo rendelte el.

„Kormányzó, jó arra emlékeztetni az embereket, hogy legalább annyira kezdik megszeretni, ahogy én szerettem egész életemben, mindezt amiatt, amilyen elkötelezettséggel végzi a munkáját és amit az emberekért tesz. Nekem ez számít a legtöbbet Önben, és annyira szeretem. Köszönöm, hogy eljött a műsorba és köszönöm, hogy tartja bennem a lelket.”

Idézi a CNN 2020. április 8-i műsorában elhangzott közlemény a Tűzfalcsoport, melyben láthatóan az egekbe marasztalta testvérét Chris Cuomo.

A CNN ugyan elítélte, hogy Chris Cuomo tanácsokat adott a bátyjának, de nem terveznek semmilyen szankciót vagy következményt alkalmazni a műsorvezető ellen. A szavakat nem követik tettek. Éppen ezért mondható, hogy csak üres hablaty az egész: magasról tesznek rá, hogy majdnem egy tucat nőt zaklatott a kormányzó, hiszen neki szabad. Mert ő baloldali politikus.

Ennyit a függetlenobjektív CNN-ről.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.