Menekülnének az emberek San Francisco városából

Egy San Franciscóban végzett közvélemény-kutatás szerint a kérdésekre válaszoló lakosok negyven százaléka tervezi, hogy kiköltözik a városból, miután a demokrata városvezetés alatt a hajléktalanság, a kocsilopás és a nyílt utcán drogozó emberek látványa általánossá vált a városban – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 05. 14:51
null
Forrás: Twitter/New York Post
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyre kezelhetetlenebbé váló bűnözés, a kábítószeresek és a hajléktalanság arra készteti a lakosságot, hogy gondolkodni kezdjenek a városból való kiköltözésről a közvélemény-kutatások szerint.

„A San Franciscó-i kereskedelmi kamara által közzétett új közvélemény-kutatás szerint tíz lakosból nyolc úgy véli, hogy súlyosbodott a bűnözés az elmúlt években. A felmérésben részt vevőket tudatosan választották ki nem, életkor, etnikai hovatartozás, pártpreferencia és lakástulajdon-viszonyaik alapján, írta a kamara.

A kutatás megállapította, hogy a lakók hetven százaléka szerint az életminőség már második éve tartósan romlik a városukban, a megkérdezettek 88 százaléka szerint pedig a hajléktalanhelyzet súlyosbodott leginkább az elmúlt időszakban. Nyolcvan százalékuk szerint ennek a problémának a kezelése kiemelt prioritású kell hogy legyen.

Mindezek miatt a lakók valamivel több mint negyven százaléka azt állítja, hogy fontolgatja a városból való elköltözést.

Ez annak köszönhető, hogy San Francisco különböző programok keretében pénzzel kezdte támogatni a hajléktalanokat, akik emiatt a városba jöttek. Emellett hatalmasak a megélhetési költségek és magasak az adók, így egyre kevesebb ember akarja lakhelyének tudni a várost.

Az autólopások száma is az egekbe szökött, a rendőrség jelentése szerint 753 százalékkal nőtt a kocsifeltörések száma a múlt év azonos időszakához képest.

Az egyik helybéli, Lindsey Stevens nemrég azt nyilatkozta, hogy biztosan elköltözik. „Nincs annál rosszabb, mint egy ilyen gyönyörű helyen rendetlenséget látni. Ezt gondoltam, amikor múlt szombaton a költöztetők felpakolták az utolsó csomagjaimat. Emellett nagyon megkönnyebbültem. Őszintén azt gondolom, hogy az elmúlt három évben az életminőség jelentős csökkenését tapasztaltuk, és ez a koronavírus-járványnak köszönhetően csak fokozódott. Talán a legsúlyosabb problémát a hajléktalanság jelenti, mivel az emberek nem érzik magukat biztonságban, amikor például a kutyájukat sétáltatják. A betörések száma is eléggé aggasztó, folyamatosan emelkedik.”

Mindezen problémák megoldása érdekében London Breed, San Francisco polgármestere ígéretet tett arra, hogy további egymilliárd dollárral támogatja a hajléktalanság elleni küzdelem érdekében életre hívott programokat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Twitter/New York Post

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.