Progresszív milliárdosok az amerikai baloldal szekértolói (2. rész)

Jeff Bezos egy veszélyes ember, akire nekünk, magyaroknak is oda kell figyelnünk.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 07. 30. 13:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a magyar baloldalon vannak „vörös bárók”, olyan gazdag emberek, akik anyagi lehetőségeiket a baloldali progresszív ideológia terjesztésére használják fel. Az Egyesült Államokban viszont sokkal láthatóbb a tevékenységük: elég arra gondolnunk, hogy Soros György nyíltan támogatja dollármilliókkal progresszív politikusok és ügyészek választási kampányait.

Jeff Bezos, aki 2021-ben a világ leggazdagabb embereként van számontartva, a Blue Origin űrkutatási cég alapítójaként saját rakétáján utazott az űrbe: az ott töltött négy perc hozzávetőlegesen öt és fél milliárd dollárba került. A cégvezető visszatérte után kimondottan arrogánsan nyilatkozott, ugyanis az általa 1994-ben alapított internetes áruház, az Amazon dolgozóinak és vásárlóinak köszönte meg, hogy „kifizették” neki ezt az utat.

A dolgozóknak bizonyára éppen ez a beszólás kellett, hiszen a hírek szerint az Amazonnál dolgozni maximum egy fokkal jobb a rabszolgaságnál. Az amerikai vállalatot a 27 évvel ezelőtti megalakulása óta számos botrány övezte már az ott kialakult munkakörülmények miatt, a munkavállalók mégis hiába panaszkodnak évek óta, a helyzet változatlan. Állításuk szerint még mosdóba is alig mehetnek ki, de ha mégis, stopperrel mérik, hogy meddig tartózkodnak ott. Emellett pedig irreális elvárásoknak és határidőknek kell megfelelniük úgy, hogy még a munkakörnyezet sem nevezhető biztonságosnak.

A cég megítélésén a néhány napja megjelent TikTok-videó sem sokat javít. A felvételen látható, amint egy munkás a megrendelt terméket csomagolja, amikor a háttérben megszólal egy hang, és figyelmezteti a dolgozókat, hogy ha 10 óra előtt egy perccel végeznek, azt az egy percet szünetként könyvelik el, és nem kapnak érte fizetést.

Jeff Bezos a számítások szerint 2021-ben a világ leggazdagabb embere
Fotó: Reuters

Ezután talán az sem meglepő, hogy petíció indult azért, hogy Bezos vissza se térjen a világűrből. Az aláírásgyűjtést már csaknem 200 ezer ember támogatta. Nemcsak arrogáns viselkedése miatt nem kedvelik sokan, hanem azért sem, mert a nyáron kiderült, hogy más milliárdosokhoz – többek között Soros Györgyhöz – hasonlóan évekig alig (sőt 2007-ben és 2011-ben egyáltalán nem) fizetett személyi jövedelemadót az USA-ban.

Jeff Bezos a Demokrata Párt támogatója, Biden elnöki kampányára csaknem kilencmillió dollárt adományozott. 2013-ban az Amazon egyik új raktárát maga Obama (aki akkor még elnök volt) adta át.

Jeff Bezos egy veszélyes ember, akire nekünk, magyaroknak is oda kell figyelnünk. 2013 óta ugyanis ő a tulajdonosa annak a The Washington Postnak, amely rendszeresen támadja hazánkat, és legutóbb „berobbantotta” a Pegasus-ügyet, ami bizonyítékok hiányában hamar ki is fulladt. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az általa tulajdonolt lapokon (az említetten kívül a Business Insider) keresztül képes álhíreket terjeszteni és befolyásolni a politikát nemcsak az USA-ban, hanem világszerte. Az sem utolsó, hogy az ő cége üzemelteti a CIA szervereit, valamint a globális netes „felhő” 40 százaléka is az ő kezében van. A világ egyik legbefolyásosabb emberéről van szó, aki, ha megnézzük, milyen körülmények között dolgoztat embereket, kétségkívül kegyetlen is, és semmitől sem riad vissza.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Progresszív milliárdosok az amerikai baloldal szekértolói (1. rész) – Richard Branson

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.