időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Robbanás történt és tűz ütött ki egy Kaszpi-tengeri gázmező közelében + videó

Forrás: MTI
2021.07.05. 07:53
Robbanás történt és tűz ütött ki egy Kaszpi-tengeri gázmező közelében + videó

A nagy erejű robbanásról és tűzről vasárnap késő este adott hírt a helyi média és több hírügynökség, illetve a közösségi médiában felvételek jelentek meg a hatalmas lángoszlopról. Olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy egy olajfúró platformon vagy olajszállító hajón történt a robbanás – számol be róla a távirati iroda.

Az ökológiai és természeti erőforrások minisztériuma hétfőre virradóra közölte, hogy vizsgálatot indított az eset tisztázására, de nem tud arról, hogy robbanás történt volna valamelyik Kaszpi-tengeri olaj- és gázipari létesítményen. Az azeri tengeri hajózási hivatal is közölte, hogy az ország területi vizein tartózkodó hajókon nem történt ilyesmi.

Az azeri állami olajipari vállalat, a Socar közleménye szerint iszapvulkán-kitörés történhetett. Ibrahim Ahmadov, a Socar szóvivője azt mondta, hogy a robbanás mintegy tíz kilométerre történt az Umid gázmezőtől, amely 75 kilométerre van Baku partjaitól.

A Kaszpi-tenger fenekén sok iszapvulkán van, amelyek kitöréskor sarat és gyúlékony gázokat vetnek ki magukból.

Kiemelt kép: Twitter/Liveuamap

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.