időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Bombafenyegetés miatt több épületet kiürítettek a Capitoliumnál

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.19. 20:57 2021.08.19. 21:10
Bombafenyegetés miatt több épületet kiürítettek a Capitoliumnál

Aktív bombafenyegetés miatt csütörtökön, helyi idő szerint a délelőtti órákban, a capitoliumi rendőrség kiürítette az amerikai törvényhozás épületének közelében található irodaházakat, illetve a Kongresszusi Könyvtár Jefferson épületét az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washington DC-ben – jelentette az amerikai sajtó.

A környező utcákat lezárták, miközben a rendőrség egy gyanúsítottal tárgyalt, aki fekete kisteherautóval – a rendőrségi közlemény szerint – a Kongresszusi Könyvtár előtti járdára hajtott. Thomas Manger, a capitoliumi rendőrség főkapitánya csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: 

– A teherautó sofőrje a helyszínen intézkedő tisztnek azt mondta: bomba van nála. A rendőrtiszt beszámolója szerint egy gyutacs volt a férfi kezében.

Manger elmondása szerint azonnal kiürítették a közeli épületeket. Bár a képviselőház és a szenátus tagjai jelenleg a nyári szabadságukat töltik, a rendőrfőkapitány elmondta, hogy a helyszín közelében lévő épületekben továbbra is dolgoznak emberek.

Thomas Manger, a Capitolium rendőrfőnöke sajtótájékoztatót tart, miután a Capitolium és a Kongresszusi Könyvtár közelében parkoló járművek egyikében ülő férfi azt állította, hogy robbanóanyag  van nála  Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana

A gyanúsítottról csak annyit árult el a rendőrség, hogy egy férfiról van szó, de nem hozta nyilvánosságra sem a kilétét, sem a feltételezett indítékát. 

– Nem sok mindent tudunk. Van egy lehetséges nevünk, a gyanúsított személyazonossága, de jelenleg nincs sok információnk róla

– fogalmazott Manger, aki hozzátette, hogy jelenleg is tárgyalnak a férfival.

A hatóságoktól származó hírügynökségi információk szerint egyelőre nem erősítették meg, hogy találtak robbanóanyagot a helyszínen. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Washington DC-ben található irodája a Twitteren közölte, hogy fővárosi egységük a capitoliumi rendőrséggel és más partnereikkel közösen reagálnak a Kongresszusi Könyvtár közelében történt esetre.

Borítókép: Rendőrségi jármű állja el az utat az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium és a Kongresszusi Könyvtár környékén Washingtonban, 2021. augusztus 19-én

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.